Den långa visaren pekar på hemfärd, den korta på vår!

"Vad ska jag ta mig till?
För jag vet att 100 år från nu,
Kommer det alltid vara du
När jag blundar.
"

Ägnar en lite mer ensam söndag med att låta låttexter tala åt mig. Inte starkaste musiken i alla lägen kanske, men texten är lagom "söndagsskön" (Nytt uttryck! Det sparar vi! Lägg det på minnet alla ;) )
Igår var det en vecka sedan jag åkte hemifrån på ett sportlov ute i Herrljunga och imorgon är det dagen D. (Alltså dagen då jag åker hem, för er som inte är vana med mina egentolkade uttryck, vilken egentligen ingen av er borde vara någon utom kanske mamma då som stått ut med de i 20 år Haha! ) :)

" Det jag ser, det jag hör
Vill jag ge till dig.
Varje dag av ett liv som en del av mig.
Dom sa,
Det kommar att bli bråk
Men aldrig skiljas åt
Ni är gjorda för varandra
Som natt och dag

Så fortsätt bara andas
Vi är större än det här
Vem har sagt att det är enkelt
Att alltid brinna och vara kär
"

Passar på att sjunga lite till min kassa musiksmak när det inte är någon här och lyssnar ;) Det var ändå ett par dagar sen nu, små saker som man saknar mer än man uppskattar. Spela in något när jag kommer hem igen?
Om det blir någon musik eller sång när jag kommer hem är inget jag varken kan eller vill garantera men text däremot det blir det, och bilder! Ska bli så kul att dela med av min vecka till er och vilken vecka det har varit! När hade jag sist en sån vecka? Göteborg, kossor, jättehundar, psychokatter och svensk gängkriminalitet och maffia på samma vecka! Haha! Bortskämd med otroligt god mat hela veckan har jag också blivit! Åh det känns nästan skamligt, hur bra jag har haft det! Mer om det när jag väl är hemma!
För övrigt så vet jag inte hur sent jag och Denny satt uppe och pratade inatt, ah! Älskar att man kan disskutera och prata om saker med honom mycket mer nu för tiden. Frågade man för 3 år sedan om hans framtidsplaner var det ett ryck på axlarna och ett "äh det ordnar sig" som man fick som svar, nu sitter han och väger olika alternativ och ser verkligen att Sveriges ungdomar har världens för sina fötter! Alltid kul att se förändringar åt rätt håll!
Tror att jag till och med hann glömma hur enkelt det är att prata om allt med Denny, toppenkille. Att kunna få peta på honom och säga att man vill ha en kram och se en film eller prata en stund är absolut de gyllene ögonblicken som får att åka hem till en så svår handling. Fast vi håller det på jorden! Jag kan terorisera honom via datorn istället! ;) Haha! Vi får se om han vågar visa sig hemma hos mig någon gång i framtiden, efter tre års "till-och-från-vänskap" så borde han ju snart våga möta min stora vakthund, haha!


"So maybe I'm a masochist
I try to run but I don't wanna ever leave
'Til the walls are goin' up
In smoke with all our memories
"

Haha, nej nu räcker det men sjungade för en stund, om man ska ta och läsa lite mer i "Svensk Maffia" (mer välutvecklad recenssion på den kommer när den är färdigläst, tålamod) en stund kanske.
För ovanlighetens skull har jag inte uppdagat årets bokrea överhuvud taget än, det kanske kommer, det kanske inte. Troligtvis inte.
Mobilen börjar pipa oftare och smsen trillar in med kortare och kortare tids mellanrum, ett tydligt tecken på att jag enligt andra har varit borta för länge! Haha Gulligt hör ni, men jag är på väg hemåt nu snart!

En fråga: Ska bloggen bli mer eller mindre personlig med tankar och åsikter?

Haha korrektion dags! Självklart väger har...

Haha korrektion dags! Självklart väger har inte tolv gånger mer utan runt 7 gånger mer. Vad jag tänkte på vet jag inte. Haha! Så kan det gå

Och en sista bild för nu. Katten igen haha...

Och en sista bild för nu. Katten igen haha! Hon är jättenyfiken på mobilen. Jag vill också bara påminna alla om att dessa mmsinläggen innehåller alltså bilder från en 3 megapixel mobil kamera utan blixt möjlighet. Men jag har min digitalkamera med mig så bättre och fler bilder kommer när jag kommer hem till min dator igen. Tålamod mina vänner! Haha :)

Har är "lilla ettåringen" haha! Superstor....

Har är "lilla ettåringen" haha! Superstor. Han väger som ca 12 gånger så mycket som våran lilla 7 åriga hund hemma! Haha

Sitter här i soffan denna eftermiddag och ...

Sitter här i soffan denna eftermiddag och känner mig lite omringad av djur. Haha! Förutom de två på bilden så ligger Sveriges största ett åriga valp på andra sidan om mig. Bild på honom kommer i inlägget över detta. Ville egentligen bara dela med mig av bildena så, var så goda! :)

Jag är hemma! Det känns så i alla fall....

Jag är hemma! Det känns så i alla fall. Sitter på centralen i Göteborg med en inköpt bok från Åhléns och en kall dricka från BK. Efter att ha sett den super långa kön på Espresso house fick BK bli valet. Har gått i nordstan i flera timmar tror jag. Haha det var i alla fall ljust ute när jag började! Ändå har jag inte köpt något mer än en bok. Har läst en stund nu och wow! Av vad jag upplevt hittills, på ca 20 sidor, är det superbra. Journalisterna som skrivit boken har verkligen tagit sig in i den nya kriminella världen i Sverige och beskriver den med ett mer än fängslande språk. Fascinerande. Utöver detta har jag även varit i ladugården idag och hjälpt till att mocka efter en sjuk liten ko. Stackaren. Jag saknar stallet lite extra nu. Jag har också haft mitt finger i en kossas mun och det var ur kul. Till alla er som var som jag vill jag avsluta inlägget med att berätta; kor bits inte! Dom bara små smakar lite och är mer rädda för mig än vill skrämmas. Slutet gott, allting gott!

Bild från min födelsedag! Blir en sen m...

Bild från min födelsedag! Blir en sen mms uppdatering. Nu sitter vi och har film maraton. Vi var ute i solen idag och gick med hundarna. Haha nu är nästa film redan startad! Får bli väldigt kort inlägg. I alla fall så har jag jättetrevligt här och har haft otroligt intressanta och givande diskussioner. Skönt att få träffa hela denna familjen igen. Riktigt mysigt att vara ute på landet med alla djur också. Fick ett supersött röstmeddelade från min lillebror förut, han sa att han saknar mig och att han skulle gå och sova, sa god natt och "ta hand om dig". Saknar den lilla busen! <3 Mysis. Får skriva mer en annan dag. Ta hand om er alla! Nu börjar marken synas och våren är på gång! :)

Ingen dator


Det är nu bestämt
att jag tar inte med min egen dator när jag åker. Så under ca en veckas tid så blir det lite färre uppdateringar än vanligt. Det finns säkert en dator jag får låna och mms inlägg går ju också. Sakna mig inte för mycket! Ha det nu bäst för det tänker jag ha! Leta vårtecken i veckan vettja! :)  Hej då på ett tag!

Hjälp!

Pappa och storebror är här från Stockholm när som helst och Fia slutar jobbet om en timme och jag har inte ens bytt om :O Haha sitter och väntar på att mitt nagellack ska torka... vad tid det ska ta då.... "quick dry" Jo tjena....
Måste sminka mig också, och de flesta vet ju vilken tid det tar för mig! Haha!
Jag och lillebror hade lite hemma spa i morse och tände ljus, lyssnade på lugn musik och hade ansiktsmask och gurka på ögonen. Underbart vad härligt det var. Pigg och mjuk och len är jag nu :) Haha
Bilder togs och tas flitigt över dagen men kan inte lova att de läggs ut innan, i alla fall inte innan jag granskat dom! Haha!
Nej nu måste jag sätta fart. Jag vill bara officiellt tacka alla som grattat mig idag! Så mysigt att veta att man har så många vänner runt sig! Kram på er alla!

En timme

Om 50 minuter är det min födelsedag och jag tänker passa på att önska mig en sista sak, after all så är det ju ett helt år tills nästa gång! Rakt högst upp på listan kommer önskan att få svara "Hej älskling" när du ringer mig... Och utan att det skulle vara fel.Snart är det lördag, jag är så nervös så jag kan spricka(!!) men jag klarar mig perfekt genom allt. Bara jag inte glömmer mobilen eller något ;)

Ha en fin natt alla så ses vi när jag är 20!

Mobilen är borta! Skönt :)

När jag satte mig här nu efter en lång "tankepromenad" (=promenad som man gör extra lång för man har mycket att tänka på) insåg jag att min mobil inte var med mig, det lät som att jag fick ett sms så jag började leta men den verkar inte vara i rummet. Efter en stunds funderande insåg jag att den enda som skulle skicka ett sms som jag vill läsa direkt sitter ju här och pratar med mig över skype och om det var något viktigt från mamma eller pappa så ringer de alltid på hemtelefonen. Så med ett ryck på axlarna så går jag helt enkelt med på att mobilen är inte där jag trodde. No big deal, hur långt kan en mobiltelefon gå liksom? Den kommer fram förr eller senare :)

Jag gillar min nya, lite slappare men ändå lite mer genomtänkta syn på livet. Förut levde jag för min mobil, jag gick inte ens på toa utan den! Fast om jag bara tänker efter lite så blir jag väldigt tveksam till hur det kommer sig att jag prioriterar en sak som en mobiltelefon så högt! Det fanns till och med en tid då jag säkert skulle, halvvägs till skolan, vända och ta mig hem om jag hade glömt den. När man prioriterar mobilen framför sin utbildning så är det något fel.
Så länge jag har mina föräldrar som alltid ställer upp (tom om jag behöver hämtas i dalarna mitt i natten!), mina vänner som respekterar och bryr sig om mig, jordens skönaste säng, sveriges BÄSTA lillebror och mer än ett ställe att kalla för hem. Hur kommer det då sig att jag kunde prioritera att hinna kolla mobilen istället för att krama mamma hejdå om hon eller jag skulle någonstans?
Någonstans där i tonåren gick mina prioriteringar lite för snett! Men jag börjar se dom själv nu mer och mer. För resten av vecka vill jag att alla ni läsare också funderar på era prioriteringar och vad ni värderar högre än det andra. Kan du klara dig en hel dag utan mobilen och internet? De flesta svarar nog nej om de fick välja. Skulle du då klara dig en dag utan din bror/syster/mamma/pappa? De flesta klarar säkert det utan allt för stora problem... Hur kommer detta sig?
Haha ja, här kom lite onsdags funderingar till er, varför inte sluta veckan med att uppskatta personer i din omgivning mer än din mobiltelefon? Bli en förebild idag! Hur kommer annars vår framtid att se ut?
Klicka här för att komma till bildens källa

Inspiration och önskelista

Precis som lilla rubriken säger, nu är den klar. Två dagar före dagen D men bättre sent än aldrig.
Detta är en liten lista på saker jag önskar mig/kan ge hjälp och inspiration till saker jag önskar mig. Var så goda:
Man ser inte så bra så jag la till en beskrivning nedan, så duktig är jag! :)

1)Halsband, jag ÄLSKAR smycken och accessoarer! Detta underbart vackra halsbandet hittade jag relativt billigt här:  http://modehus.nu/prod.php?id=18047&Swarovskismycke+-+20mm+ceriserosa

2) Sovmask, just denna hittade jag på: http://www.glamazon.se/?cat_id=103&head_id=102&gclid=CPmbtYXLjKcCFYm-zAodjwjsdg, men jag önskar mig nog lite vilken som helst, det är superskönt att sova med en sån!

3) Film; Dear John. Behövs väl ingen ytterligare förklaring? ;)

4) Rubikskub fast i en lite klurigare form. Alltid kul att leka med.

5) Bok: Hundens språk och flockliv.

6) Svart/rosa Reebok Easytone. Finns i sportaffärer bl.a. Intersport. :)

7) Världens sötaste Fransk bulldogg valp!  <3 Tusslilussen <3  Just exakt denna bilden och valpen hittade jag på: http://www.fyndtorget.se/annons.php?id=77749

8) Mascara: False lash effect waterproof by Maxfactor. Älskar att grunda med denna mascaran, myspys! Finns nog lite varstans där de säljer smink.

Utöver detta så önskar jag ju mig ALLTID fler berlocker till mitt armband. Älskar dom. :)

 

 

Nu måste jag snart gå iväg till banken TRÅKIGT. Snälla Daniel sa att han kanske kunde köra (a) behöver ta mig till apoteket idag eller imorgon med, men det är jobbigt att lämna lillebror själv :/ Jaja han är elva år gammal och snart halvfrisk så han överlever säkert någon timme utan mig... hoppas jag.

 

Ge mig sommar!

Vilken natt! Min älskade bror har varit magsjuk och spytt lite då och då genom hela natten, som tur var så kunde han sova under timmarna mellan. Fast jag var så rädd att jag inte skulle vakna om han behövde mig så jag kunde inte somna.... Inte på hela natten :( Sen runt sex tiden, efter att ha kollat att lillebror sov lugnt, så tog jag ut hunden som sovit jätteoroligt han med, lillen då. Sen när jag kom in så slocknade jag, rakt ner i sängen. Underbart! Vid nio kom lillebror in och var vaken och ville ner och se på tv. Jag orkade inte röra på mig och lovade att komma ner strax och somnade om. Haha vilken sjuk morgon, jag som annars alltid försöker hålla mina rutiner. Jaja ;)

Nu sitter jag ändå här nere i soffan med lillebror, han har ätit lite kex och druckit blåbärssoppa och nu sitter vi och ser på Bläckhjärta. Kan det bli bättre? Det snöar och blåser ute och här inne sitter jag i mina rosa team sportia byxor och en tjocktröja och lillebror ligger med en filt om sig och hunden i famnen.
Sitter också och försöker rensa ut lite gamla bilder från min dator, hittade en massa sommarbilder på brorsan. Åh vad jag längtar efter sommaren, titta här:
Bara att kunna gå ut utan jacka och mössa och allt igen... Suck, funderar på att lägga mig i ide ett tag ;) Haha!
Ja just det, min alla hjärtans dag igår slutade totalkasst. Tommy dumpade mig kanska så extremt ÖVER MSN. Skönt att få se hans riktiga sida, vem gör slut över msn!? Aja, är han så omogen så är han inte värd mig! :)
Alltid tråkigt när sånt händer men helt ärligt... göra slut över msn... och på det sättet och av den anledningen som han gjorde det... Är det hur han är så... då klarar jag mig utan honom. Vi får se det på den ljusa sidan, nu kan jag ju önska mig denna hunken till min födelsedag istället:
Mmmh, mums ;) Haha! Blicka framåt och ha stora planer för framtiden, så kommer man igenom och vidare från det mesta som sker!
Nej nu måste jag försöka få i lite mat i min lillebror om han ska klara att komma iväg till skolan på torsdag. Många planer för framtiden har förändrats och försvunnit nu men folk överlever uppbrott varje dag eller hur? :)
Vi hörs senare!

Kläder, magsjuka och alla hjärtans dag.

Jag hade så kul igår när jag pusslade ihop ett fotokollage med kläder jag vill köpa så jag bad om att få göra det samma åt en av mina killkompisar. Det är sjukt svårt att hitta snygga kläder till killar ju! Helt annan grej än till tjejer, inga killjeans ser bra ut och man inte får se de på. Suck. Haha men jag hade kul ändå. Jag hade ett krav på att allt skulle vara billigt så jag försökte hitta billiga accessoarer och skor att mixa för att ändra looken lite och billigt, ett supertips som min mamma gillar att använda och jag antar att det går i generna ;)


Denna gången blev det lite blandat av slappt och snyggt då jag vet att min kompis helst går runt i förstora, slappa och svarta kläder (gärna med ett fult tryck på också, det ser ut som köpt på torgmarknad allt han äger! Haha nej nu var jag lite elak men jag överdrev inte). Så nu försöker jag få in lite färg till honom, lite brunt, marinblått och grönt. Vi får se om jag lyckas övertala honom om att testa om inte allt jag har plockat ihop så lite i alla fall. Kanske inspirera till en helt ny och fräsch stil. Jag uppdaterar er om reaktionen senare ;)

Här är resultatet i alla fall:
Fick tag på Tommy idag också! :D Stackaren är sjuk och fick åka ambulans med sirenerna på, det höll honom road i alla fall. Haha älskar att jag ibland kan få känna mig liiite mer vuxen än honom! Det verkar i alla fall som att han gick med på att köpa OnePice till mig! Iiih! Tack! Får se om det blir en till min lilla lillebror också, jag tycker så synd om honom annars. Han ville så gärna också ha en.
Solen har tittat fram flera dagar i rad nu men ändå inga vårtecken :( Vad är det här?
Lillebror är hemma tills torsdag pga magsjuka, igen. Härligt att vara barnvakt när han har magsjuka, lilla stackaren <3
När jag vaknade idag och skulle äta frukost så hittade jag en present från min mamma, så gulligt! Ett litet alla hjärtans dag kort och en film; Little Voice. Tack mamma! Lilla mamma har även börjat med min födelsedagstårta idag! Mums!

Nytt år, ny garderob!


Som nämnt tidigare
så planerar jag att till min födelsedag få ihop pengar till att verkligen uppdatera min garderob! Underbart! Har suttit och pusslat ihop de perfekta köpen för en bra vårbas samt också nu för övergången innan våren helt är här. I "misstag" blev det lite accessoarer med också. Se och njut (om någon vill veta inköpsställen så är det bara att säga till så länkar jag det till dig, kom ihåg att vara tydligt med vilket/vilka plagg du menar):

Klädd så här planerar jag att ÄNTLIGEN få värme, solsken och sommar... Någon gång i alla fall! :)
Som ni ser så har jag valt en blandning på mycket basplagg fast med udda och perfekta detaljer. Till våren mixar vi randig tröja och prickig kjol, en färgglad klocka (jag valde lila) till de ljusa shortsen och lösa linnen och korta tunikor. Lite humor i modet är ju också ett måste, man ska ha kul med sina kläder och vardagen blir roligare om man kan locka fram leenden hos folk. Oversize kragen är tyvärr på väg ut, hoppas på ett kärt återseende till hösten igen. Men en hög krage på en tjockare tröja eller tunn jacka dör ingen av om du, som jag, verkligen gillar den högre kragen. Färger och mönster, välkommen våren! :)
Sen kunde jag inte låta bli, jag tyckte verkligen inte om OnePice när de kom och slog av folks fötter från marken. Jag fick en känsla av förvuxna bebisar när jag såg dom och avfärdade snabbt idéen på att köpa en själv. Men nu när fler och fler bilder och hyllningar kommer ut så måste jag erkänna att jag faller. När jag sitter här på söndags eftermiddagen, solen har gått ner, antalet minusgrader ökar och att bli av med snön och kylan känns som ett hopplöst fall. Då kommer jag på mig själv med att faktiskt också vilja ha en OnePice. Jag tycker fortfarande att deras priser ligger aningen i överkant men jag får be min Tommy snällt hihi :)
Den här har jag fallit för absolut:
Ge mig! Detta är verkligen ett nytt vill ha objekt, det tog mig ett tag men nu så är jag också fast haha! Typiskt mig. Den här och jag vill tillbringa årets mys och filmkvällar ihop mer än gärna!
Jag ska göra en bild till er som känner för att ge mig något men vet inte vad, bland annat med film och annat små plock som alltid behövs hos mig.
RSS 2.0