Vilken tisdag!

Min tisdag har varit enorm och hel snurrig så jag har inte kunnat tänka, först nu hade jag tid att ta upp datorn en stund.
Tisdagen började med att jag försov mig! Jag har inte försovit mig på flera år ju! Men idag gjorde jag det, så på med kläder, i med frukost och ringa tandläkaren och berätta att jag kommer bli 10 min sen (okej, nej det var inte värre försovning än så men ändå!) vilket var helt okej sa dom... "Men ta jättekliv från bussen hit in sen ;)"
Annars hos tandläkaren gick det superbra! När tandhygienisten är klar med undersökningen ska hon ju få allt bekräftat av en tandläkare, när tandläkaren kom in i rummet sa hon: -Nämen! Det är du som har så fina tänder har jag hört. :)
Haha det visade sig att mina röntgenbilder hade blivit riktigt bra helt enkelt :P Haha! Sen lämnade jag dom, ska tillbaka om ett och ett halvt år för undersökning igen. Skönt att ha det gjort!
Fyllde på busskortet idag med så nu räcker det nästan året ut... haha till den 29e, fast då är jag (förhoppningsvis, om att går som det ska) fortfarande i Finland! :) På torsdag öppnar vi första luckan också hör ni! Missa inte det! Imorgon är det sista dagen av november (jag är medveten om att klockan är strax efter midnatt så när jag skriver imorgon bör man eg. tolka det som idag)!
Efter tandläkaren var det hem, lunch och ut med lillskiten (hunden). Han är fortfarande inte helt okej med att det bor en svan i sjön som inte kommer och hälsar på honom även om han sitter vid vattenbrynet, viftar som tusan på svansen och väntar på den. Haha stackaren!
En helt random bild bara för att :)
Sen körde vi jobbet! Och vad vi körde sen! Haha två barn fick jag med från skolan istället för ett, så när vi lämnade dagis hade vi fyra barn med på tåget, haha!
På dagis hittade vi lillkillen mitt i en lerhög som en gång varit en vattenpöl som som nu var en pöl där de blandat vatten och jord. Där I satt han och var superglad, när han sen fick synd på oss sprang han upp och sprang lite halvvinglit till oss för att kramas... Haha krama en tvååring som har gegga från fingertopparna till axlarna och från skorna till midjan var ju... ja... Haha han gick med på att tvätta av sig lite innan han satte sig i vagnen för att köra hem.
Två gånger cyklade lilltjejen omkull på vägen hem men det verkade gå bra ändå för efter en stund kramande, hållande i handen och lugna ord så ville hon cykla igen. Väl hemma skulle fyra barn samsas om 2 wii kontroller samt vilket spel som skulle spelas haha. Dom klarar sig bra. Över middagen var den nya julkalendern samt barnens önskelistor som diskuterades. Jag fick läsa den äldsta tjejens lista och en av sakerna fick mig att skratta, så här stod det på en punk mitt i listan; "Ett stort och hårt paket, spelar ingen roll vad som är i". Haha Jaha, då vet man exakt ju!
Haha förövrig så önskade sig både 5- och 8åringen en egen iPhone samt Nintendo 3DS. Inga leksaker fanns på någon av tjejernas listor än. Fast en one pice önskade sig också båda två, haha! Det gör jag med!
Imorgon ska jag till sjukhuset igen, fast näst sista gången den här veckan! Bara imorgon och fredag kvar! :) Haha sen är det HELG! Skönt...
Önska mig verkligen en egen liten startrooper nalle i julklapp för alla som undrar!
Dags att sova nu! :) God natt :)

Har hämtat iPhoneappen

Har, som sagt, hämtat blogg.se's iPhoneapp och tänkte bara testa att göra ett inlägg haha :)
Är det någon som vet något om årets julkalender förresten? Den börjar ju nu i veckan i alla fall och heter "Tjuvarnas jul". Det ska vara "en julsaga i Charles Dickens anda och utspela sig i Stockholm. Om jag hängt med rätt ska Siw Carlsson ha en roll! Gustaf Hammarsten har även han en roll (haha för han syns på pressbilden som visas lite här och var).
Jaja vi får se vad det blir av detta ;)

Hunden, svanen, lego och filmer!

Den här bloggen går grymt segt just nu :P haha Vet inte helt vad jag ska skriva om faktiskt, fast lite bilder kan Ni få se haha.
Hunden hittade någon smådjurs vinterboende under en stubbe på gården idag. Med en tanke på att det kan vara möss eller sorkar så lät jag honom hållas (a) haha så med ett enkelt "varsågod" djupdök han rakt ner haha... "Så länge den här halvan viftar så klarar han sig säkert" tänkte jag och tog roat upp mobilen och fotade honom haha.
Svanen som bor i sjön hos oss. Jag försökte mata den idag för att den ska sluta morra på våran hund (som tror att svanen är en lekkompis) men då kom en massa gigira änder ivägen och svanen böt håll :( Jag ska gå till ett annat ställe vid sjön imorgon och se om jag kan mata den där, för där brukar änderna aldrig vara.
Passade på att ta ett kort på mig också! Haha det här var inför vår första advents/lilla jul middag hemma hos oss.
Jag orkade inte platta håret för jag skulle iväg till Johan på eftermiddagen innan middagen så jag förlitade mig på att mitt självlockiga hår skulle fixa sig självt. :) Så här, gott folk, ser alltså mitt hår ut när det är produktfritt, utan fön och lock- eller plattång. Hm... Kunde ju varit värre :)
Passade på att ramla på asfalten också idag när jag var ute. Varför inte liksom? Bättre nu än när allt är grusat kände jag! Haha :) Hela smalbenet värker men svullnaden under knät är redan på väg bort! :)
Jag har även varit hemma med en sjuk lillebror i nästan två veckor och vi har bl.a. lekt med lego. Kolla in min ASGRYMMA rymdstation!
Årets julkorts makeri börjar ta fart också. Första advent var igår och första luckan öppnas snart.
Fler saker som hänt som jag inte har bild på är att jag, med min sjuka lillebror, hag hittat väldigt bra barn/fmilje filmer. Till exempel "Den magiska leksaksaffären" ÄLSKAR den <3 "Dumma mej" var också ganska kul faktiskt haha. "Hur många lingon finns det i världen?" var mycket bättre än jag trodde, ville inte ens se den men lillebror ville så gärna att jag gick med på det, underbart söt film.
Hm.. mer? Ja! Min iphone 4s har dykt upp och vi älskar varandra haha! Jag har också hunnit bli beroende av spelet "Temple Run" haha :) Ska ladda ner blogg.se's iPhoneapp också så jag kan blogga oftare! :)
Ha det så hörs vi snart igen! ;)

Det är farsdag på söndag!

Det glömmer Ni väl inte?

För att hedra min pappa tänkte jag berätta lite saker han har gjort för mig genom åren:
  • En av mina starka minnen av pappa är ifrån när vi bodde i centrala Göteborg och jag gick i lågstadiet. Då jobbade pappa utomlands hela tiden men kom hem nästan varje helg. De helgerna var som julafton! Varje fredag som han skulle komma hem stod jag och min äldre bror på balkongen och gissade vilken av taxibilarna som pappa satt i. Vi brukade slå vad om hur många taxibilar som hann komma innan hans kom. Ibland stod vi redan och väntade innan hans plan ens hade landat. Haha :) Sen när han väl kommit hem så öste vi på saker på honom, saker som behövdes lagas. På den tiden var jag helt säker på att det inte fanns något i hela världen som min pappa inte kunde och därmed heler inte kunde laga. Pilla bort däck från bilar och få saker att fastna i VHS-spelaren tillhörde våra favoriter, haha! :)
  • Min pappa gillar inte när folk röker i hans närhet, han låtsas få hostanfall och visar tydligt för personen som röker att man blåser inte ut cigarett rök på folk hur som helst. Det skulle inte förvåna mig om han, när jag var yngre, startat en hel diskussion med någon rökare som han ansåg stod för nära mig och rökte. Han brukar prata om hur det kan skada min hälsa, mina lungor, cancerrisk osv. Det fina med det här är att innan jag och mina bröder föddes brydde han sig inte om rökare, min mamma rökte till och med när han och mamma började dejta. Så anledningen till att han verkligen anstränger sig så är för att skydda oss. Det tycker jag är så fint <3
  • En annan händelse jag minns om min pappa är när han köpte ett album av Shakira till mig i present från en av alla gånger han jobbade utomlands. Till saken hör att min pappa lyssna på klassiskmusik, opera är en stor genre hos honom men ibland också något irländsk konstig musik som låter som om en Hobbit (Ni vet korta varelser med håriga fötter som förekommer i Sagan om ringen?)
  • Min pappa pratar inte så mycket, eller vi diskuterar mycket jag och min pappa men vi småpratar aldrig. Saker som får mig nästan lite rörd är när jag minns hur han köpte astronomi böcker åt mig i födelsedagspresent och julklapp, sen satt i timmar varje kväll och pappa läste högt för mig ur böckerna. Jag minns en bok som heter "Från solgudar till svartahål" som handlar om astronomi genom tiderna. Jag minns hur jag alltid såg upp till honom och aldrig ville sova när han läst färdig, jag hade tusentals frågor och han hade alltid svar på allt. Utan min pappa hade jag nog aldrig fått upp ögonen för den enroma och faktiskt magiska världen som fysiken innebär.
  • Det har också varit pappa som tagit med mig på museum, lärt mig om matematik och piano. Min pappa är min absoluta förebild. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt för mig själv att när jag blir stor vill jag bli lika smart som min pappa, nu är jag 20 år och på god väg.
Min pappa är bäst, därför tycker jag att farsdag är en självklar dag att fira. Så jag tog med mig pennor, glitter, papper, klistermärken och saxar, till barnen jag jobbar med, igår. Väldans vad kul de hade! Har inte sett alla tre så koncentrerade och entusiasitska innan. Superkul! Här kommer lite bilder på några av farsdagskorten de gjorde, de hade så kul att de gjorde tre var haha! :)
Sorry att det är lite suddigt :( Det till vänster har 5 åringen gjort, och btw så skriver hon helt själv! På hennes andra kort skrev hon grattis på farsdag helt rätt och helt på egen hand!
Korten till höger är gjort av lillkillen, han är två år och gillar glitter som Ni ser på det undre kortet haha! :)
Det här kortet gjorde den äldsta tjejen, förlåt igen för kvalitén på kortet men lillkillen ville hjälpa till att fota :)
Se till att fira Era pappor nu på söndag! :)

Sitter på centralen och väntar på Irenes s...

img20111031_002 (MMS)

Sitter på centralen och väntar på Irenes sena sj tåg haha! Killen i kassan på pressbyrån bjöd på en kexchoklad och undrade om jag skulle "ut och röja på stan". Haha att bjuda på choklad är okej, att tro att det räcker för att få umgås med mig... tänk om helt enkelt haha. Var på bio idag också. Även testat att ha ansvar för barn i t-banan. Haha det var faktiskt ingen fara alls, gick superbra. Var på sjukhuset igår och har nu en fast vid varje vecka. Det är lyx. Nu rullar Irene in haha. Vi hörs ;)

RSS 2.0