2011 skakade världen

Jag vill avsluta det här året med att berätta att trots alla personliga svårigheter och minnen jag har från året så är den starkaste känslan och det största minnet jag kommer bära med mig in i 2012 från det här året är terrordåden den 22 juli i Norge. Speciellt alla bilder och alla okända människors lidande som berörde hela Norden så starkt. Att hela Sverige höll en tyst minut, att alla visade empati för ett grannland och för främlingar. De dagarna visade starkt hur alla, trots olika bakgrund och olika religiösa åsikter, kan stå enade som ett folk. Svensk eller norsk var ord som inte längre fanns för en stund. En tragisk händelse som skakade världen förde oss också samman för att visa att våra ungdomar, vår framtid ska få vara fri! Oavsett vem man är eller vart man kommer ifrån hade vi alla en gemensamhet som ett folk mot terrordåd.

Som blogg år har vi också gått igenom mycket ihop! Minns Ni inlägget i maj som hette "Någon gillar mig..." han, johan, har varit en stark närvaro för mig i år. Hoppas på än mer upplevelser med honom nästa år.
Minns Ni när jag i somras försökte lära mig att gilla bilar? När jag fick tillbaka gamla vänner för att flytta från de alla, bara någon vecka senare.
Flytten till Stockholm, staden jag lärt mig älska.
Min vänskap med Irene som finns hela tiden för att förstå mina totalt ologiska tankegångar. Du är bäst Irene!
Minns ni alla otaliga resor till Herrljunga under året och den vänskap jag återupplivade och förlorade där samtidigt som jag fann en ny. Tack Susanne för att du, vad som än sker, aldrig dömer mig och alltid ställer upp.
Allt bakande vi gjort, allt pyssel, alla kort. Minns ni när jag hällde äppeljuice på silkespapper och inte fick bort färgen?
Eller den massiva cykelolyckan i höstas?
Alla filmer jag tipsat om, se dom :)
Alla ni som fått egna inlägg.
Min Johan som lämnade mig för ett år i USA. Han trivs btw :)
Ett starkt år med många känslor kors och tvärs som vi gått igenom. Mina egna idéer på att förbättra världen och min och Johans resa till en framtid, även mina äventyr med familjen och djuren i Herrljunga och att utforska Stockholm kommer fortsätta med Er även nästa år.
Glöm nu era skillnader och kom ihåg att vi kan stå som ett enat folk, tillsammans är vi starka.
Mitt nyårslöfte till nästa år är att värdesätta gemenskap ännu mer, inom familjen, mellan vänner och även med främlingar som ställer upp för varandra.

Med denna bild vill jag och Lillen också passa på att önska Er ett starkt och enat 2012. :)
Även om han inte verkar kunna hålla sig vaken sista timmen ut ;)

Kram på Er och fira stort nu om en kvart!

DIY - En present till mammas födelsedag!

Nu den 29e december fyller min mama år! Därför har jag idag (med en paus för shopping) ägnat mig åt att få ner min feber. :) Och göra mammas present då såklart, haha! Ni som hängt med ett tag vet att jag mer än gärna gör egna saker till morsdag, farsdag och födelsedagar. Främst till mamma för hon är liksom obligerad till att tycka att mina idéer är fina. Minns Ni t.ex. ljuslyktan jag gjorde förra morsdag?
Hur du gör en egen hittar du HÄR om du har missat det inlägget eller inte följt bloggen så länge. :)
Tillbaka till dagens projekt! Då jag i morse var riktigt dålig i förkylning så antog jag att jag inte skulle orka åka och köpa en present till mamma, istället plockade jag fram vad jag kunde hitta. Det blev en låda, ett par stenar och snäckskal från sist vi var vid Skagern i Danmark (ett av mammas favoritställen), presentpapper, lack, dekorationssand och tja, mer behövde jag inte. En massa tejp och en sax visade sig behövas också, senare tillkom en tändsticksask även till listan. Haha, ja Ni hänger nog med under inläggets gång! Resan i bilder:
Diverse saker från havet:
Ett stycke låda;
Ännu mer stenar och diverse saker från havet;
För skoj skull (och för att jag är lite nojig med att saker som varit utomhus ska vara rent och behandlat innan man har det i sin vardag) så tvättade, torkade och lackade jag alla stenar. Nu har de en ren och glansig yta som är avtorkbar till och med ;) Haha! Här är de rena och lackade stenarna:
Sen klädde jag lådan. Kom ihåg att om du som jag, ska använda dig av små stenar eller dekorationssand så snälla, för städerskans skull, tejpa igen alla ställen där de annars skulle rinna igenom :)
Sådär ja! Sen väljer du vad du vill klä din låda med (papper, tyg osv). Eller om du supergärna vill att den ska se ut så där så låt den vara som den är! :D Släng i stenarna, på med ett par värmeljus och du är klar!
Sådär, perfekt! Eller... nae... Jag valde faktiskt att klä min i presentpapper (det går att lacka :D Haha xD beroendeframkallande). Så här blev det när den var halvklar:
Den såg lite tom och ensam ut... på med ett par bokstäver!
Bara för att det är så kul, och för att jag faktiskt gillar resultatet! Så hoppade jag över min vanliga "dubbelhäftandetejp metod" och lackade på bokstäverna. Det fungerade över förväntan, de sitter stenhårt, inga lösa kanter eller något. Sen en tunn hinna över allting för att skydda lite, i vår familj gillar folk att peta i stearin och få det att rinna åt höger och vänster, haha!
Jag gav lådan en tio minuter på sig att torka och passade på att klä om en tändsticksask så länge, den kommer på bild strax. Håll ut!
Nu började jag lägga i stenarna och andra saker jag ville ha med i mammas lilla låda:
Slängde in ljusen igen, petade i detaljer och började bli ganska nöjd:
Men det var inte helt perfekt, så nu gick jag och köpte skor (märk väl att det här är ett rekommenderat men frivilligt steg i processen att göra din fina låda):
Två par skor senare bytte jag plats på alla stenar, stabiliserade hela grejen med en massa dekorations sand i silver och la till en liten rosett:
Är nu ganska nöjd med det mesta och här kommer lite bilder (jag varnar i förväg att ljuset på bilderna är INTE sådana ljus som kommer vara med när den ges bort, i slutet kommer de blåa värmeljusen som tillhör hela designen):
Tändsticksasken:
Här kommer en halvsuddig och tråkig bild men som får vara med för att Ni ska se hur ljusen ska se ut:
Färdigt! Hoppas Ni gillade idén och att den inspirerade Er till att göra något kreativt Ni med. Alla har vi saker hemma som kan göras om till något fint!

Juldagen

Skrev ju om julafton igår så tänkte skriva om juldagen idag ;) Haha någon gång kanske jag kommer ikapp nutiden till och med! Eller... hm, hoppas inte för mycket nu hör ni!
I alla fall, juldagen. Trött var jag! Haha men frukost blev det i alla fall, sen satte jag mig vid pusslet igen :)
Sen var det dags för lillen att gå ut och gå, vilket inte är populärt längre. Han vill ut och lukta men han vill då inte gå någonstans!
Här står vi och har en "stirrdiskussion", det går till så här:
Hunden har "se hur liten och oskyldig jag är, inte kan du väl tvinga iväg mig på en långpromenad... snälla?"-blicken. Här är en bild på den:
Då svarar jag med "Med den där blicken kommer du ingenstans, kom nu annars går vi en ännu längre runda än jag tänkte från början!"-blicken.
När vi tagit oss så långt inser han att han inte direkt har så många val så han försöker med en annan taktik; nämilgen att svara med "Okej då, jag följer väl med dig då... Fast bara om jag får ta med en boll så vi kan stanna och leka någonstans på vägen"-blicken. Här ser Ni den:
Efter det gav jag upp med en road suck och sa:
-Äh kom nu!
Så med en boll i munnen och en viftande svans följde han nöjt med... en bit. När vi paserat två ställen där han brukar få leka börjar hans tålamod ta slut och han har stenkoll på varje rörelse jag gör för att något kanske kan tolkas som att vi ska stanna och leka. Utan att vi lekte bar han ändå bollen hela vägen runt på 8 km, duktig kille <3

En jul i Stockholms utkant

Nu är annandagen nästan slut och alla här hemma är minst lika trötta som den här plutten som däckade i min säng.
Våran jul var annorlunda med tanke på att den firades i Sverige med hela familjen men sammtidigt så mysig och aningen mindre stressig pga att det inte var en massa vacciner som skulle kollas på hunden, julklappar som måste köpas innan, under och efter resan, själva resan i sig och resan hem igen. Fast nästa år åker vi såklart till Finland som vanligt igen!
Som Ni märkt så har jag, efter att min bebis (mobilen) kom för en månad sedan börjat ta mycket fler bilder än innan. Att föra över de till datorn och bloggen är också så mycket lättare. Jag använder knappt appen men den finns om jag skulle känna för det ;) Haha!
Tillbaka till ämnet julen nu!
I förra inlägget skrev jag om ett sätt att göra egna, personliga och unika julgranskulor. Det blev mycket possitiv respons på det och det tackar vi för! Här kommer en bild på ett par kulor till som jag gjorde samt en bild på ett hjärta in action i granen ;) Haha!
Fler bilder på årets julgran:
Till hundens ära hade vi små lysande kottar i granen, haha :)
Som Ni kanske sett så är årets färgtema den här julen (hos oss i alla fall) rött, silver och vitt.
Här är lite fler bilder från julen hos oss.
Gjorde egna julklappsetiketter, det var populärt så det blev en massproduktion till slut! Haha!
Bad hunden att vakta julklapparna, han somnade... -.- Bra jobbat!
På tal om honom så kan jag berätta en kul grej, när alla klappar låg under granen lyckades han lukta till sig vilka som var hans och få tag i dom haha, han öppnade ingen men lade de längst fram i högen haha! Den som påstår att han inte har personlighet känner honom inte. Lillen ;)
Fast liksom alla så fick han också en morgon gåva, försökte ta kort när han öppnade den. Det var i princip omöjligt för han var så ivrig haha.
Misslyckade bilder men vad ska man göra? Haha :) Han blev glad i alla fall, med åren har han blivit expert på hur man öppnar paket!
Här kommer lita andra morgongåvor (vi har som tradition i vår familj att alla får en morgon julklapp, så kallad morgongåva. Det började vi med för att jag och min bror inte kunde hålla oss hela julafton utan att få öppna våra paket. Morgongåvan är tänkt att ge någon form av sysselsättning som man kan ägna sig åt över dagen för att vi inte ska vara så otåliga. Nu får alla i familjen morgongåvor av tomten).
Min lillebror fick en byggsats till ett julhus samt en till en transformers bil/robot och en liten pressad sandklump som han skulle skrapa fram arkeologiska fynd ur, den var en storsuccé! Förutom det fick han två Kalle Anka tidningar.
Själv fick jag en specialutgåva av Illustrerad Vetenskap Fokus; Klimat samt att hela familjen fick ett pussel som jag tog till mig direkt (a) Haha!
Trots morgongåvor blev väntan på Kalle Anka lång, haha! Till och med hunden väntade i spänning på maten och klapparna.
Tillslut blev det ändå Kalle Anka, mat, Karl-Bertil Jonssons julafton och julklapps utdelning.
En extremt lyckad kväll!
Här är en bild på julklappen jag fick av min äldre bror. Den är så otroligt fin! Älskar den! Den berlocken passar perfekt i mitt armband, tack igen!
Hoppas eran julafton var minst lycka lyckad som våran!
P.S.
Kommentera mer folk! Jag ser ju att Ni läser, många läser varje inlägg och kolla bloggen dagligen. Lämna en rad, en kommentar. Skriv vad du saknar i bloggen, vad du gillar, vilken bild du gillar mest. Det blir roligare och jag blir mer motiverad att hålla bloggen mer aktiv när Ni lämnar ett spår efter Er ;)
Go for it och utnyttja din yttrandefrihet! :)
D.S.

Tips på snyggt julpyssel!

Nu har jag testat ett nytt julpyssel och tänkte tipsa Er om det.
Köp vanliga, helt rena och tomma julgranskulor i glas. Jag köpte hjärtan och vanliga runda kulor:
Dessa kostade ca. 50 kronor/ask. Du behöver även vanlig oceanlack, jag har en glansigaste men valfri glanshet fungerar.
Den här stora burken kostar ca 70 kornor men det finns en mindre storlek också. Till det här behövs vanligt glitter, välj färger helt hur du vill!
Glitter finns i alla olika mänger och färger, så välj de som passa din jul bäst.
Ta nu av fästet i kulan och gör en strut av papper, helst glansigt. Har du tillgång till tex OH-papper eller annat liknande så är det optimalt att använda! Själv gjorde jag från ett gammalt kuvert, haha!
Häll sedan, via struten, i lite lack i kulan:
Snurra runt kulan så det blir lack överallt, häll sedan tillbaka det överflödiga lacket och ställ kulan upp och ner för att den ska droppa ut det sista. Vänta inte för länge för då hinner lacket torka, bara en minut eller så räcker.
Gör sedan en till strut och via den så häller du i glitter i kulan, antingen en färg, eller två eller varför inte tre? :) Mixa som du vill! Till den här som jag gjorde som ett exempel använde jag rött och silver.
Fler exempel:
Lycka till!

Julbakardagen!

Vi har haft en bakdag här hemma, bakat inför julen. Mysigt och sött blev det haha! Här komer bilderna:
Vi har bland annat gjort chokladdoppade riskrispbollar med marshmallows i.
Supergott blev det!
Vi kokade även lite kola med limesmak när vi ändå höll på:
Efter det var det dags för julstjärnor:
Sen fick mamma fortsätta baka på egen hand för jag skulle göra färdigt pepparkakshuset! :D
På gång
Haha det blev inte så rakt, det blev inte så exakt men det blev gott ändå! :D Nu är allt godis gjort och sockerfnitter fyllde hela köket den eftermiddagen.

Heldag på NRM med lillebror

Jag och lillebror hade en heldag på Naturhistoriska Riksmuseéet för en vecka sedan. Här kommer bilder! :)
RSS 2.0