Äntligen!

Äntligen har jag köpt min kurlitteratur! Inte ens talesättet "bättre sent än aldrig" kan få mig att sluta skämmas över att jag gjorde det så sent. Fy på mig!
Sparade lite pengar genom att jag fick mammas medmera rabatt mot att hon fick poängen. Underbara lilla mamma!<3
Bild från Danmark i oktober
Skolan idag var kort, men vilken chock jag fick! Åkte bussen in med mamma idag som ska hålla utbildning där hela veckan. I bilen på väg till bussen inser jag att jag har glömt mobilen hemma. Aja, whatever tänker jag och rycker på axlarna. I bussen sedan kommer jag på att skulle ju möta Emmili vid busshållplatsen vid skolan klockan åtta. Så utan att kunna kolla om allt går enligt planerna med henne hoppar jag på bussen upp till universitetet. Väl på plats är jag 5 min sen, enligt då vi bestämde tid. Blir orolig då hon inte är där... 5 min innan föreläsningen börjar känner jag att jag måste gå för att hinna gå lite vilse också, lite orolig och irriterad över att jag ska glömma mobilen just idag.
Inne i hörsalen hittar jag fortfarande inte Emmili... Oron lägger sig i magen, tänk om det hänt något?
2 timmar senare ska går jag på bussen hem och kan inte vänta tills jag får höra vart Emmili tagit vägen.
Väl hemma sedan så var det inte alls så farligt som jag fick det till. Jag förstorar alltid upp saker och gör det till jordens undergång, som en nära vän brukar säga. Hennes cykelkedja hade hoppat ur och då det bara var en föreläsning idag lät hon bli att komma helt. :)
Min bror ska flytta hemifrån i helgen! Äntligen, eller något liknande var nog min reaktion. :) Hoppas allting går bra för honom.
Men nu måste jag skynda mig ut med hunden, snart fångarna på fortet! Haha Benjamin Wahlgren är med idag så har lovat en vän som inte kan kolla, att uppdatera om vad som händer. Haha Lite overkill kan tänkas, men vad gör man inte....
Solig, men kall dag idag. September imorgon, bra eller dåligt? Tiden får utvisa! Uppdaterar kanske mer ikväll om det blir tid, ska hjälpa en underbar kille med hans religion och engelska läxa. Vad gör man inte när man är perfekt? Haha :)

Top 7 lista och djupdykning in i nya känslor

Sitter på mitt rum och sjunger Sarah Dawn Finers "kärleksvisan" till min hund (bara så ni vet så är det ni som inte gör det som är onormala, inte tvärtom. Viktigt tillägg), kan hända att jag inte tänker på honom men det hör inte hit.

I alla fall så kom jag att tänka på en lista som jag länge tänkt att skriva. Så här är den: Top 7 på fulaste/mest udda och knäppa namnen på trafik- och körskolor i Sverige:

Detta började som en top 3 lista men när jag kollade runt lite via mitt kära Google så kunde jag inte låta bli att lägga ut några till, så varsågoda; läs och njut (det är även okej att skratta ;) ):
 1. Trafikskolan Här går man (men va? Där måste något ändå slagit fel i skallen? )
 2. Ratta Rätt Trafikskola (Hm.. behävs det ens en kommentar här? )
 3. Kör i Vind i Helsingborg (nej, alltså det namnet förstår jag mig inte på helt enkelt...)
 4. Kul på Hjul Trafikskola (Haha där har jag tom pluggat körkortsteori. Vet inte helt vad jag tycker om namnet men personerna där är underbara!)
 5. Trafikskolan Drive in (Yes, okej. Men om jag inte gillar snabbmat då? )
 6. Ove Norins Tunga Trafik AB (haha What?)
 7. Muffis Trafikskola (vad fan är muffis för något? Har jag missat något viktigt eller betyder det inget? )
Så nu ska jag ta och gå ut med hunden snart, skolan idag var lugn. Matte och biologi basic, tråkigt haha. Ibland är det otroligt tråkigt att lyssna på någon som pratar om något man redan kan... Men våran mattelärare är amazing. Han påminde mig om allt jag älskar med matematiken och dess egna sätt. Biologin ska krångla med latinska namn, kemin med kryptiska förkortningar och fysiken med tunga lagar. Medans matematiken går ut på att göra det lätt för sig, matematiker är lata människor! Man ska alltid omskriva och förenkla. Underbart. Är supertaggad på matten igen, det var över 3 år sedan sist men nu är jag på top igen!
I min klass har jag även en underbart härlig person som jag älskar att prata med om det mesta. Hon förstår hur jag menar, tycker och känner om olika saker. Sådana trygga människor är precis vad jag behöver i mitt liv just nu för att hitta tillbaka till mig själv, bara trygga människor nära mig tack!
Förutom allt detta har jag även gjort en djupdykning rakt ner i mitt hjärta för att få lösning på ett av mina personliga problem och istället för en lösning blir jag outhärdligt medveten om en helt annan grej som jag helt har förträngt. Jag vet inte om just nu var rätt tillfälle att ta upp det till ytan, men nu ligger det här ändå. I natt kom jag till beslut om en sak och idag har jag en helt annan, kanske till och med större sak som tränger sig på i mina tankar. Jag visste nog hela tiden om att det var på väg men har tvingat mig att inte tänka på det, det kan bara inte ske. Inte nu. Jag har inte krafter kvar till det. Jag är så förvirrad och jag lägger det mesta till att diskuteras och bollas fram och tillbaka med min nyfunna vän Emmili (tack!), i brist på annat att prata med. Tyvärr kan man inte alltid ta upp allt med sin bästa vän... :(
Hm.. det där blev ett kryptiskt och lite ...(letar efter rätt ord)... abstrakt (kanske funkar?) stycke. Men jag kan vill inte vara för detaljerad då jag ännu har svårt att erkänna det för mig själv. En dag kommer jag kunna det och då kommer jag försöka att ta itu med det också, men inte idag. Jag är för rädd för att det kan förstöra mer än vad jag är redo att offra och riskera...
Haha men så! Nog om detta nu! Skärpning! På tal om inget så har jag världens bästa schema! Går 8-10 nu tisdag-onsdag, 8-12 torsdag och 10-12 fredag!! Yeah! Haha :)
42 veckor kvar idag, 294 dagar. Haha känns som jag är igång och taggar lite tidigt kanske...
Nu ska jag ut och njuta av solen en liten stund till! Det blev ett långt inlägg, men så kan det gå haha :)

Sängen

Sitter i min säng nu, halv elva på söndags kvällen och lyssnar på när Johan ligger bredvid och pratar i telefon och äter upp mitt godis som jag, enligt honom, egentligen inte fick lägga pengar på. Haha alla som känner mig vet att lördagsgodis är bara ett MÅSTE för mig! Men han försökte ju.
Jag har haft underbart sköna dagar med Johan nu och har därför inte hunnit blogga överdrivet mycket :) Har varit en hel vecka av långa samtal, lek med hunden och grymt sena kvällar. Den röda tråden genom 80% av våra samtal har handlat om Au Pair året i USA som ligger runt hörnet och bara väntar! Vi (mest jag) har satt igång en nedräkning och från och med imorgon är det exakt 42 veckor tills vårat preliminära avresedatum! Vill iväg genast men har så mycket att ordna innan dess. I bloggen kommer det komma upp mycket om förberedelserna inför USA så följ min resa mot min dröm :thumbup:
Skulle egentligen bara logga in och kolla en annan grej men i och med detta korta inlägg så vill jag även passa på att påminna om att bilder från sommaren kommer. :) När Johan åker ikväll blir det duschen och imorgon är första riktiga dag på universitetet. Äntligen tar mitt liv fart igen! Härligt!

Dagens :)

Sitter i min säng och väntar på Johan som är på väg från skolan :) Mamma åker till Stockholm idag, så jag har hand om hushållet igen *suck* haha :)
Men jag passade på att göra en lista på "Dagens" så länge :)

DAGENS VILL HA: Körkort och 10 000 kronor (ett av dom räcker om någon gärna bara delar ut det ena eller det andra :D )
DAGENS KLÄDSEL: Linne och shorts :D Varmatse dagen på länge. Sol :love:
DAGENS FRISYR: Helt naturligt, jag inte gjort något med håret idag mer än tvättat det, så självlockigt :)
DAGENS LÅT: Gavin DeGraw – Chariot - Stripped Version (länk till Spotify)
DAGENS PLANER: Vara med Johan som ska ta hand om min lillebror :) <3
DAGENS SAKNAD: Elina <3 <3 :love:
DAGENS DUMMASTE: Vi tar "gårdagens dummaste" här, eller ja det hände ju runt midnatt så... Välj själva om ni tycker det ska räknas till dagens. I alla fall så nämner jag till Johan att jag måste köpa ett virusskydd till min dator. "Va? Till din Mac?" frågar han "Jaaa?" svarar jag och gissa om han fick sig ett gott skratt... För tydligen så behövs inte det för det finns i princip inga virus till Mac... Men hur ska jag kunna veta allt :/ Haha :)
DAGENS MISSLYCKANDE: Att vakna tidigt och få in rutiner, not working for me! Haha
DAGENS DROG: USA! :D
DAGENS KÖP: Inget :D Jag sparar pengar haha :)
DAGENS GODIS: Är supersugen på Turkisk pepper godis men no money, no candy :(
DAGENS HUMÖR: Pigg och irriterad på små saker haha :)
DAGENS ROLIGASTE: Mamma som ska hälpa lillebror att pumpa cykeldäcken frågar min bror vart hans cykel däck är och lillebror som svarar: "På cykeln? :S" Hahaha :) Det var kul när man var där iallafall haha :)

Vad säger bibeln om homosexualitet egentligen?

Som rubriken säger, detta har jag ägnat ett par dagar åt för att kolla upp :) Anledningen till varför jag har gjort detta är dels pga egen nyfikenhet och att många i min närhet ofta frågar om hur det ligger till egentligen, fast det som verkligen drev mig att genomföra detta var en kompis till mig, hon berättade om några som blev utkörda ur en kyrka (som tillhör Svenska kyrkan) pga de var homosexuella. "De var inte välkommna i Guds hus" fick de höra, detta gjorde mig upprörd och efter ett par dagars sökande på internet fick jag inte svar på om det var okej så jag bestämde mig för att kolla upp det själv.

Tyvärr hade jag bara tillgång och tålamod till att läsa igenom NT (=Nya Testamentet, kom ihåg förkortningarna för väldigt ofta så glömmer jag att skriva hela frasen/ordet) och jag har kommit fram till detta:

Gud/kristendomen/bibeln (välj själv ;) ) har egentligen "bara" emot homosexuell aktivitet; alltså för du vara hur gay du vill, bara du inte "gör något" :) Men är du homosexuell och lever efter kyskhetslöftet eller i celibat så säger de: Välkommen hem! Haha :)

För att slippa frågor om hur jag kom fram till det ska jag lägga ut min källor nu och förklara mina tankegångar, så gott det går. På dessa tre stycken, i NT, lägger jag min grund (jag ska bara säg en sak till först, jag skriver av Ny Generations version av NT så om det inte är ordagrant med "den riktiga bibeln" så är det därför):

 1. Rom 1:25-26 "Istället för att tro på Gud, han som är sanningen, valde de att tro på lögner. De tillbad och tjänade det skapade istället för Skaparen. Han är den som ska hyllas för evigt. Ja, det är sant! Eftersom de trodde på lögner, lät Gud dem ägn sig åt homosexuella aktiviteter. Till och med kvinnorna övergav sin naturliga sexualitet och tillfredsställde sina behov med varandra." Min tolkning: De som ägnar sig åt homosexuella aktiviteter tror inte på Gud, simpelt? :) Haha
 2. 1 Kor 6:9-10 "Har ni alldeles glömt att den som inte följer Guds vilja inte får tillhöra hans folk? Bedra inte er själva. Ingen som lever i sexuell lössläppthet, som tillber avgudar, som är otrogen i sitt äktenskap eller som ägnar sig åt homosexualitet får tillhöra Gud. Inte heller tjuvar, själviska människor, de som super sig fulla, de som talar illa om sina med människor eller de som lurar andra på pengar får tillhöra Gud." Min tolkning: De som ägnar sig åt homosexualitet tillhör inte Gud, men i så fall inte heller de som dricker så mycket alkohol så de blir fulla, de som är själviska (dör rök jag direkt haha ;) ), alla som någonsin snattat (även lite pengar ur mammas väska gäller här! Att ta är att ta), alla de som snackat skit bakom ryggen på någon (eller varför inte framför ryggen på någon med), och inte de som någonsin lurat någon på pengar, så fy och hejdå alla som inte gett tillbaka om de fått för mycket växel av någon i kassan! Så hur många i världen finns det kvar som är kristna om vi ska tolka bibeln ordagrant? Hur många av de på gudstjänsten imorgon har inte någon gång gjort något av detta, blir de utkastade? Eller gäller det bara om man är homoseuell?
 3. 1 Tim 1:10 "för dem som lever i sexuell lössläppthet eller homosexualitet, för kidnappare, för dem som ljuger eller vittnar falskt och för alla andra som gör sådant som strider mot den sunda läran.      Min tolkning: Okej, för er som inte har bibeln framför er och inte riktigt förstår samanhanget så handlar det om till vem Moses lag skrevs, men jag använder citatet för det säger att dessa saker t.ex. homosexualtiet strider mot den sunda läran (=Guds lära om jag inte misstar mig, rätta mig gärna i så fall). Och vad jag fick ur det var just detta, att det strider mot den sunda läran. Jag borde nog också tillägga att precis i versen innan står det att den även är till de som mördat någon.

Äntligen, en samanfattning: Homosexuella är lika välkomna som lögnare, tjuvar, otrogna, prostituerade, alkoholister, kidnappare, själviska människor och de som någong gång snacka skit. Det är vad jag fick ut av min lilla ndersökning och jag hoppas att den gjorde andra lite kolkare också :)Tjenare hösten!

Hej alla!

Ja, som ni säkert märkt så har jag tagit lång sommar ledigt från bloggen men idag är jag tillbaka igen!

Snabb uppdatering då:

 • Jag har flyttat hem till min kära mor
 • Min student gick superbra, kläningen var super fin och bilder kommer för alla nyfikna
 • Jag har haft två jobb och sagt upp mig från båda innan jag varit anställd en månad, bra eller dåligt? Vem vet? :)
 • Jag har bestämt mig för att börja plugga till hösten, 30e augusti smäller det!
 • Jag har till och med bestämt vad jag vill bli och hur jag ska bli det, grattis till mig!
 • Elina har fått en HÄST!! :D  :love: Blider kommer
 • Jag kanske ska fortsätta dansa fast jag flyttat hit, men vet inte riktigt vad så ge förslag! Ingen par dans bara ;)
 • Jag och Elina har varit med varandra i princip hela sommarlovet, underbart! :)
Det var väl det viktigaste, mer uppdateringar med blider kommer senare ;)
RSS 2.0