Inviger min nya termosmugg med varm chokla...

Inviger min nya termosmugg med varm choklad och en film med lillebror, perfekt i detta regn väder. :( Nu är det verkligen höst. Valet imorgon! Spännande spännande :)

2010 MTV VMA; Pre Show: Red Carpet Show

Sitter i soffan och kollar på MTV VMA och försöker slappna av efter en dag med massor av misstag och ånger. Passar på att uppdatera er som missat och er som ska kolla in det efteråt, vad ni ska kolla efter på årets VMA!
Katy Perrytv:n just nu, men hur ser hennes hår ut? Inte coolt... Fast hennes klänning måste jag säga var cool! Den hade allt men var ändå enkel och unik, kolla in henne! Haha :) Trey Songz däremot, det var nice. Lungt, avslappnat, rent och rakt igenom supersnyggt! Jay Sean (känd med singeln Down) gick på vita mattan nu, kör upp med sin säker superdyra bil (kan inget om bilar) och har självklart ett följe av flera snygga tjejer, hm... Vad får de betalt för detta? Haha :) Fast första intrycket är ju viktigt så antar att han lyckades ;) haha! :)
Yes, nice! Lady Gaga vann första priset som delades ut, bästa dansvideo med Bad Romance. Haha nu vann Lady Gaga och Beyonce med Thelephone för bästa samarbete, kvällens andra pris. Här går det undan måste jag säga! Vill se henne på mattan nu! Är supertaggad på att se hennes val av outfit! :)
Åh! Om entren är viktigt så vinner nog 30 Seconds to Mars! Kom incyklandes på cyklar, supercoola!
Nu är Justin Bieber på plats! Oj vad liten han ser ut bredvid Usher. Lillen då <3 Men hans stylist lyckas i alla fall med att hålla hans stil, bra jobbat!
En rödhårig tjej (någon får gärna rätta mig om hennes namn, tack! :) ) från True Blood serien har min parfym på sig! Eller ja, haha! :) Hon använde Guilty av Gucci, jag är helt förälskad i den doften ju! :O Haha! :) Vad dåligt insatt jag är märker jag, inte bra! :thumbdown:
LADY GAGA! 13 nomineringar har hon i år! Verkligen storfavoriten! Älskar att hon alltid har stora huvudbonader, magnifikt! Perfekt! Hon är en enorm inspirations källa! Med orden: "Alla är lika värda!" lämnar hon mattan och resten av hennes outfits är ju något jag redan längtar efter!
Pre Showen är nu över och ÄNTLIGEN kommer den riktiga showen! Vi får se om jag bloggar er igenom den med!

Youtube tips i valtider

Fick lite Youtube tips från en kompis, nu i val tider. Haha det är kul att se att Sverige anstränger sig. Bra gjort!
Haha för övrigt mycket kul film! Haha kolla in även om ni inte håller med, haha en kul grej bara!

Mer tankar om och rädslor inför valet!

Vill bara passa på att nu i början av inlägget tacka min kompis Sofia för den enorma och härliga koppen som jag fick av henne efter hennes besök i New York! :) Tack, den blir väl använd under kvällar som dessa! :)

Duellen på svt är nu
slut och diskussionen håller på för fullt på svt.se. Försöker hänga med allt vad jag kan medan jag uppdaterar er.
Passade även på att kolla hur det tillfälliga resultatet ser ut på Facebook. Här är resultaten för tillfället:
Är det bara jag som tycker att SD har fått majoriteten av rösterna av personer under 25 år, är extremt skrämmande? Detta för mig tillbaka till det jag tog upp i förra inlägget: jag tror att många inte vet vad de egentligen röstar på när de röstar. Detta riktar sig enbart till unga och mest förstagångsröstare.
Jag blir helt ärligt rädd när jag pratar med många av mina vänner och de säger att de t.ex. ska rösta på SD för de vill ha ut alla invandrare ur Sverige. Men VAKNA! Läs igenom vad SD egentligen vill!? De vill inte slänga ut någon, de vill sluta att ta in så många. Men framförallt, rösta in på de bara för att ni har dåliga erfarenheter eller upplevelser av invandrare! SD tycker ju så mycket mer, håller ni verkligen med om allt det också? För man kan inte välja att bara rösta på deras invandrarpolitik, det MÅSTE många inse!
Detta är vad jag har uppmärksammat när jag har pratat med personer i min ålder om valet.
En annan sak som skärms lite när man kollar på Facebooks valresultat är ju att Priatpartiet ligger så högt! De är t.o.m. högre än Centerparitet och strax under Folkpartiet. Vad har Piratpartier för politik egentligen? De vill att alla ska kunna ladda ner senaste säsongen av Lost gratis, men mer då? Visst, kulturellt utbyte är ju bra, men mer då?
Sen vet jag ju att man självklart inte ska ta Facebook på för stort allvar men ändå! :)
Diskussionen på svt.se började som en diskussion om dagens duell men nu en kvart senare verkar den mest ha mynnat ut till en massa utrop som "Ge Sverige till svenskarna!" eller "Rädda Sverige, rösta på Mona!" så jag ger nog upp med att fortsätta att bevaka den. Istället måste jag ju komma på hur man ska göra valvakan i år. Det lutar mot en mysig kväll med mamma här i vardagsrummet med te och kakor. :)
Valet håller mig verkligen sysselsatt, vad ska jag göra om en vecka? :O Haha får bli mer aktiv inom politik då det inte är val! Så, satsar vi på att jag sitter i svts dueller om 8 år? ;) Haha! Drömmar är fina!
Tänk er känslan som Mona måste ha ikväll, hon kan regera Sverige om en vecka. Shit, det där kallas för fjärilar i magen!

Valet och Toy Story 3

Med en stor kopp te och ett stort leende sitter jag och tittar på valdebatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Underbart! Jag måste säga att jag älskar att vara så insatt, varför har jag inte varit det innan? En helt ny värld har öppnats, jag skulle inte för allt i världen (lite överdrift där kanske... ) missa detta. Jag har valt rätt, det känner jag så nu vill jag hjälpa andra med desamma. Jag diskuterar gärna med många om valet, som de flesta av mina vänner märkt och jag tror att det har hjälpt många att inse vad partierna står för.
Vet att många förstagångsröstare läser min blogg och jag vill verkligen uppmuntra ALLA att använda sin rösträtt. Jag vill inte styra någon åt något håll, men när jag ser att så många röstar på partier som de inte ens vet vad de står för då blir jag nästan rädd. Man måste veta vem det är man röstar fram till att leda, styra och faktiskt regera Sverige! Kolla in SVTs utfrågningar, här finns även duellen som går på TV just nu.
Ju mer jag hör Mona och Fredrik "duellera" desto säkrare blir jag på hur jag vill att Sveriges framtid ska se ut; Alla kan påverka! Detta är viktigt! Tänk på det den 19e.
Ska försöka att inte tråka ut er alla FÖR mycket om valet nu :)
Förutom detta har jag varit på bio med lillebror :love: Vi såg på Toy Story 3! Många vet att jag inte gillar uppföljare men detta har de verkligen lyckats med. Både skratt och på väg till tårar blev det. Väldigt fin film! :) Tack vare denna film fick jag känslan att Toy story, liksom många andra filmer t.ex. Harry Potter, är verkligen en filmserie som jag har växt upp med.
I denna nya film har Andy växt upp och ska flytta för att börja på collage. Han är 18 år och frågan "vad händer med leksakerna när barnen växt upp?" ligger genom hela filmen. Härlig känsla och mycket eftertanke väcker denna filmen.
Som sagt, väldigt härlig film. Verkligen värd att se! :thumbup:
Min första tenta är på fredag så pluggande har tagit mycket tid i helgen. Plugga plugga, haha detta är mitt liv! :)
Imorgon åker mamma till Göteborg för ännu en vecka, så barn- och hundvakt en vecka till. Har laddat upp inför kommande vecka med massor av höstpyssel till lillebror då det verkar bli regnskur efter regnskur denna veckan.
Åter till där jag började nu. Duellen, sitter och kollar hela tiden och oj oj oj! Nu verkar Fredriks nerver sätta in, hela han ser ju spänd och irriterad ut. Jag gillar verkligen också att han slutat att "dua" Mona och nu säger han "Mona Sahlin" hela tiden istället. "Men nu tycker jag att Mona Sahlin" "Mona Sahlin sa ju att" "Till skillnad från det Mona Sahlin sa"... Haha Härligt! :)
Uppdaterar er mer senare, nu måste jag se slutet :)

Första mms inlägget och första mmset från ...

Första mms inlägget och första mmset från min nya mobil! Jag och lillebror har Harry potter maraton och pratar om usa. Mamma ringde just och ville veta allt om mötet igår! Är super glad och längtar verkligen till att få åka nu! :D

Nu kom de!

Precis när jag skrivit klart förra inlägget får jag ett sms och mina böcker har kommit! Haha Lycka!
Ska hämta dom med lillebror nu, kanske köpa lite fika också, vem vet! :) Ville bara berätta detta! Haha :)

Informations mötet!

Var som sagt på först mötet om Cultural Cares Au Pair program! Har mycket att berätta!
Vid tre på eftermiddagen så åker jag och Johan mot Karlstad. Väl framme inser vi att vi har mer än gott om tid så vi tänkte fortsätta vårat lilla uppdrag om att hitta Coca-Cola Vanilla, den finns ibland (väldigt sällan!) i vårat vanliga Maxi hemma. Så med mycket tid och en GPS hittar vi ut till Bergvik köpcentrum och gissa vad vi hittar? Jo flera lådor med Coca-Cola Vanilla! Perfekt!
Superglada och med bagaget fullt med dricka, jag köpte 4 st och Johan 14(!! Haha :) ) kör vi tillbaka in till centrum och nerverna börjar kännas i magen.
10 i fem går vi nervöst in i hotellet, men så fort vi hamnat rätt och börjat prata med de andra så släppte allt. Ju mer om USA jag fick höra desto mer taggad blev jag till att åka. Jag vill åka nu! Efter en privat intervju och engelska test så sitter tillslut jag och Johan sist kvar med de två tjejerna från Cultural Care och ställer mängder med frågor om allt från försäkringar till vardagen i USA.
På vägen hem snurrade det mycket i huvudet och det verkar som att våra planer att komma till samma område i USA är inte längre existerande. Den biten har vi redan gett upp och nu ska vi satsa på att båda ska få en passande familj och åka samtidigt istället. :)
Just nu känner jag att jag verkligen vill ha mer erfarenhet av yngre barn, helst 0-2 år. Så om någon känner någon som har barn i den åldern skulle jag VERKLIGEN uppskatta om ni hörde av er (detta gäller självklart bara er som bor nära mig ;) resten kan ignorera detta stycket)! :)
Just nu ligger William här i soffan bredvid mig och vi ser på Harry Potter. Verkar som det blir ett maraton av Harry Potter idag. Det är mysigt! :)
Har även testat att skriva i boggen via sms och mms så om det kommer upp lite udda eller korta inlägg utan större mening ibland så är det troligtvis bara för att jag vill testa sms/mms tjänsten. Haha :)
Fick mail från Bokus igår, där stod det att min order är försenad!! :( En timme senare fick jag ett nytt mail från de där det stod "Din order är nu skickad" och böckerna ska vara här om 1-2 dagar. Hoppas de kommer idag, men det chansen är väl lite väl liten? :) Måste kolla posten nu om de har kommit!
Hm.. nej inga böcker hade kommit, men något från "Grön ungdom" har landat i brevlådan. Det måste ju läsas igenom!
Nu är det poängutdelning i stora salen på Hogwarts, på våran tv så anatar att nästa film ska i snart. Ska försöka få med lillebror ut lite innan för att se om han orkar det och om febern håller sig nere efter det. Snart dags för honom att börja skolan igen! :)

Sitter i på hotellet efter mötet och vä...

Sitter i på hotellet efter mötet och väntar på att Johans intervju ska bli klar. Är supertaggd! Längtar verkligen! Mycket har förändrats sedan jag började kolla på detta :) uppdaterar mer när jag kommer hem:)

Tävlings tips!

Haha gillar verkligen tävlingar just nu. Millah har massor med bra tävlingar! Just nu är jag bl.a. i en Reztart tävling där man kan vinna 2 förpackningar med bars (15 bars/fp) och 2 förpackningar med dryck (12 st/fp)!! Perfket! Själv så önskar jag mig Reztart Mango Magic Dryck och Reztart Natural Focus BananaChoco Bar! :)
Reztart kan du läsa mer om här: Reztart.se!
Och här är länk till Millahs tävling!
Älskar verkligen tävlingar så tipsa gärna mig om ni vet fler som är på gång! Är ni intresserade av fler tävlingar rekommenderar jag varmt att ni kollar in Millahs blogg!

Jag är med och tävlar hos Gratistokig om en valfri höstjacka från Elvine också! Tävlingar i mitt hjärta :thumbup:

Sakta men säkert...

Här om dagen, när jag var hemma och tog hand om lillebror med Johan så ringer telefonen. Gissa vem det var!? Jo, min "lokala kontaktperson" från Cultural Care (företaget som jag vill åka som au pair med i ett år, lägg det på minnet för det kommer nämnas fler gånger :) )! Haha så otroligt glad blev jag! Det gick från en vanlig grå höstdag till en ganska varm och fin sensommardag på bara några minuter.
I morgon ska vi till Karlstad på informationsmöte och personlig intervju. Förutom samtalet har jag även fått ett mail där det stod lite om Cultural Care och om min kontaktperson, ett sms inkom idag också med hennes nummer och påminnelse om mötet (som om jag skulle glömma!?) Haha :)
Är verkligen jättetaggad, jag och Johan passade på igår att skriva ner lite frågor som vi ska ta upp imorgon också. Bland annat så ska vi ta upp om varför hemsidan är så självklart inriktat mot tjejer. Haha! :)  Sen ska jag börja fylla i min ansökan! :) För mig är det "bara" körkortet och ett pass, som inte gått ur datum, som hindrar mig. Fast båda dessa är redan planerade i min kalender (ska det göras så ska det göras i god tid). Sen ska jag ändå vänta ända till juni(!!!) innan jag kan åka för jag är så snälla att jag väntar så Johan ska ta studenten så att han kan följa med! Med tanke på hur mycket han hjälper mig med diverse saker i livet så är la det de minsta jag kan göra.
På torsdag är det dags för introduktionsutbildningen på trafikskolan så jag får börja övningsköra. Passet ska göras nästa vecka, hoppas jag. Då en kort men välbehövd utlandsresa ligger i luften. Mycket kul på gång! :thumbup:
41 veckor idag till preliminärt avresedatum. Jag vet, låååång tid kvar, men jag uppskattar verkligen att ha något så stort att se fram emot.
Det är kallt och tråkigt väder som väntar nu i flera månader, men nästa år ska jag vara i sommar och värme! Det är okej att vara avundsjuk på mig :) Haha!
Mer uppdateringar om helgens upptåg och den nya mobilen är påväg, även lite bilder planeras att läggas upp så fort tiden kommer! Nu måste jag kolla till min lillebror som har ont i halsen. :(

Tävling!

Idag när jag kollade runt på jakt efter en ny kul blogg att följa snubblade jag över en helt otrolig tävling, det engelska orden amazing har ju aldrig passat bättre in!
Hiilen här på blogg.se har en tävling på gång som jag bara måste tipsa om!
Hon lottar ut en "goodiebag" fylld med massor av saker! Kolla in bilderna (det som finns på bilderna är det som goodiebagen innehåller):
Är det någon mer än jag som tappat hakan nu?
Förutom cool tävling så har hon en superbra blogg, så jag rekomenderar verkligen att ni ska kolla in den: hiilen.blogg.se!
Här är även en länk direkt till tävlingen! Jag älskar verkligen när folk har tävlingar och liknande på sina bloggar, det ger lite spänning i vardagen, man blir så glad av det! I alla fall jag :) Haha :thumbup:

30 min in på Lördag

Ja, klockan är nu 00:28 och en halv timme av veckans enda lördag har flutit på i stillhet. Johan ligger och sover bredvid mig, borde väcka honom snart så han kan åka hem men jag tänkte uppdatera lite här först! :) Ni går före en av mina bästa vänner, inte illa va? :) Haha
I alla fall så har jag idag vaknat, suckat över den OTROLIGT dåliga kollektivtrafiken som finns i hela detta länet och konstaterat att det där med att åka till föreläsning idag, det skippar jag. Istället börjar jag städa huset, pappa var också med och städade och delade med sig av sin, minst sagt, intressanta musiksmak.
Sen var det ut och springa med hunden och leka med kottarna i en evighet innan vi gick till veterinären. Det gav verkligen resultat, att trötta ut honom i förväg alltså. Inne os veterinären var han super duktig och brydde sig knappt om de andra djuren, fast väldigt nervös var han och låg på mina skor eller gick mot mina ben hela tiden. Stackars liten! Här är en bild på min lilla kille:
Besiktningen gick bra, han har ett mycket lindrigt blåsljud i hjärtat men annars är han helt perfekt.
Träffade även en gammal vän på djurkliniken, alltid lika trevligt. Måste ta och börja bli mer social med alla som jag borde börja ta kontakt med nu efter sommaren.
Förutom detta har jag även varit i Örebro idag men Johan och hans kompis som jag har för mig hette Martin. Valet har väl varit den röda tråden genom de flesta av dagens samtal och en evighet vid partiernas stugor fick vi tillslut nästa dra Johan därifrån, han vägrade inse att de skulle stänga klockan 6. Haha! :)
En ny mobil och handkräm blev inköpt också och oj vad det inte kommer att ta tid att lära sig allt, speciellt att smsa snabbt igen. Så tills dess så försöker jag be alla att ringa om det är något viktigt! Haha, för svara det kan jag! :thumbup:
Har även insett att vit nu är min absoluta favoritfärg! Men att mina vita skor är några jag aldrig ska gå långt eller mycket i igen! Aj vad mina fötter gör ont. :(  Så när vi kommer hem efter en lång dag får Johan lite massage. Han kan stressa upp sig själv väldigt bra, men sämst på att stressa ner... Inte bra! Så snälla jag ger honom massage och han slappnar av, inser att han är trött och nu är vi tillbaka när detta inlägget började, med att han har somnat i MIN säng. För er som inte vet det så är min säng SUPERSKÖN! Inte konstigt att alla somnar här, eller är jag så tråkigt sällskap? :O Haha klart jag inte är! :D
Nya, fler och bättre uppdateringar kommer när tillfällets och tidens vägar korsar varandra. Nu måste jag ta mig i kragen och hitta modet till att väcka en trött och för stressad kompis. :(

Resource Furniture!

Som många säkert redan har förstått så är jag och Google världens bästa vänner! Det jag inte vet, det vet Google och tvärtom. Haha :)
Så i mitt vanliga googlande på random ord som jag hoppas ska utöka mitt ordförråd (läs mer om detta i det förra inlägget) så lyckas jag hamna på Ny tekniks hemsida och via det så hittar jag något som måste vara världens coolaste uppfinningar! Då jag och de flesta av mina vänner studerar och har mindre än minimal boyta så blev jag självklart extra intresserad av detta, tyvärr tror jag inte att någon students ekonomi håller för det men man kan inte alltid få allt. Haha :)
I alla fall, det jag pratar om är ett företag som kallas för Resource Furniture som har gjort mängder av möbler med mulitfunktioner. De är inte bara är smidiga och tar liten plats, utan de är snygga också! Kolla in filmen nedan. Bl.a. så visar de en soffa med bokhylla till, som blir till en säng utan att man behöver flytta på sakerna på hyllan! De har även skrivbord som blir till en säng utan att man behöver tömma skrivbordet! Jag är grymt imponerad! Dessa möbler kallas för "Space Savers". Det är verkligen otroligt smarta lösningar. Rekomenderar verkligen att alla kollar in detta! Här är filmen och en länk:
www.resourcefurniture.com/space-savers

Stress!

Efter ännu en matte föreläsning är jag hemma igen, men oj vad mitt huvud protesterar. Måste sova ikapp mig snart!
Emmili var i skolan idag, skönt! Fast hon var ännu tröttare än mig och jag tror att hon somnade när Yang pratade på om hur man faktoriserar ekvationer. Jag var helt vaken och lyssnade, antecknade och lärde mig. :thumbup:
Slutade redan 10 idag och tog mig in till stan, kollade på en mobil som ska köpas in men inte på The Phone House. Dom har bara den i tråkiga färger, tyvärr. :(
Hann med att fixa synundersökning till körkortstillståndet också, innan jag skyndade mig till bussen hem. På bussen somnade jag nästan och kände att när jag kommer hem MÅSTE jag få ta en power nap! Det är nog det bästa som jag har gjort! Börjat ta en power nap mitt på dagen alltså. Eller att sova middag som mina vänner kallar det när de vill retas lite. Haha :)
Just det, måste bara tillägga att min syn är helt 110% perfekt! Haha yes :thumbup: Blev super glad av att höra detta, då jag inte känner för att lägga pengar på dyra glasögon, optikern märkte hur glad jag blev och skrattade till lite och sa: Man kan inte alltid ha alla rätt, vänta du bara... Man vet aldrig vad som händer med åren... ;)  Haha :) Hon tyckte att hon var rolig men jag spelade väldigt orolig, usch då... :( sa jag. Haha Ni skulle sett optikerns min.... Tycker nästan lite synd om henne, men jag önskade henne en fortsatt trevlig vecka i alla fall! :)
Jaja, nog om detta. När jag hoppar av bussen och ska gå in i mataffären för att köpa lite saker till maten ikväll så ringer en kompis. Efter det samtalet insåg jag att min power nap just flugit ut ur dagens planering och pga tids brist får jag plocka på mig en redbull istället. Haha detta, mina kära vänner, kallas för en "nödlösning".

Så nu sitter jag här och vilar mig lite innan hunden ska ut och jag ska iväg igen. Måste plugga också men det får bli senare. Min kalender blir full av saker som ska hinna göras varje dag och nu är hela sidan för idag mer än full, men ändå så bokas det in ännu mer. Hur ska jag hinna med allt? Ska måste en prioriterings lista, kanske kan lägga ut lite tips om hur man ska tänka när man gör en sådan då jag vet att otroligt många har mycket att göra och stressar och stressar men ändå blir inget effektivt gjort. Det går snabbare att ta det lugnt ibland! Tänk på det! :)
En sak till! Jag blir så irriterad på mig själv och mitt otroligt dåliga ordförråd. Jag vet inte hur många gånger jag har kommit på mig själv med att skriva eller säga ord som "cp" eller "tönt". Jag gillar inte ens sådana ord! Måste hitta värdiga ersättare! :) Så det var allt för denna gång! Ta hand om er och stressa ner ibland också! :)
RSS 2.0