Blommor och blader, tusen miljarder!

Här kommer lite bilder från några av blommorna i vår trädgård som blomstrar så fint och sprider sin färg och energi:
P.S. Där ser du Irene, man kan visst ta kort fast man har en billig shitass kamera :( haha ;) D.S.








Sverige roligaste majbrasa!

Som de flesta vet så var jag igår (torsdag, klockan har just slagit över midnatt till lördag men det räknas som fredag innan man somnar eller hur?) på audition till en danslinje strax utanför Örebro. På söndag/måndag tror jag att jag vet vad som händer. Troligtvis fortsätter mina planer som vanligt med att trolla runt med naturvetenskapen på universitetet i ett par evigheter, haha! Jag har Irene där ju!
Vad jag kan säga om provdagen var att stället är OTROLIGT! Superfint, internatet, dansstudion, maten, området, allt. Jag älskade stället. Vi dansade intensivt i runt 4 timmar har jag för mig och då är uppvärmning och stretch inte inräknat. Jag träffade otroligt många roliga tjejer som alla berättade om deras bakgrunder och drömmar med dansen. En superdag! Sen fick vi reda på att det är 75 stycken som gör provdagen och 16 som kommer in... hård konkurrens, tyvärr. Men det finns ju alltid ett nästa år!
Här är en bild på skolhuset där den allmännalinjen, biblioteket och aulan ligger:
Idag har jag gått med hunden en sådan konstig runda så inte ens jag fattade hur det gick till men efter ett tag kom vi till den stora herrgården här i närheten där de var i full gång med att förbereda för valborgsfirandet och majbrasan som ska tändas i morgon, allt i april? Jag förstår mig inte helt på allt i världen än, men det kommer! :D
Väl hemma en timme senare hade jag skoskav, bränt mig av solen och var allmänt trött, trots att jag sov nästan elva timmar i natt! Jag har även somnat till på dagen ett par - 4 gånger kanske? Haha helt otroligt!
Såg på nyheterna medan jag doozade off lite tidigare idag och de pratade om någon som hade eldat grovsopor i sin majbrasa förra året. Heter det alltså majbrasa vad man än eldar bara man gör det imorgon?
"-Men bilen brinner ju! Gör något!
-Äh, ta det lugnt mamma. Det är bara en majbrasa!"

Ja just det, och tydligen så ska man skrika "Hoo" in i "pinnhögen" innan man tänder eld på den för att locka ut smådjur. Haha tänk en nu en riktigt trött 20-årig tjej som halv ligger i soffan, små skrattar lite åt att folk blir så överdrivet förbannade över att någon bränt sopor att de inte tycker att man ska få ha en majbrasa, och ser en tant stampa i marken och ropa "Hoo" åt ett par grenar. Haha jag hade kul kan jag säga, men var för trött för att skratta. Det måste ha sett kul ut för alla åskådare (läs: hunden).
Haha ja nu är det vår i alla fall!

Prestationsångest, beslutsångest och vilken lycka!



Vilket ångestfyllt, superkul brev jag har fått! Ja! Nej vänta... aah, hjälp den 28e!? :O haha Skitkul ju :P
Fast nu är det imorgon, imorgon redan? Jag är nervös... Jag vet inte om jag ska dit eller inte... haha vi får se.

Påsklördag

Sitter och ser på Juno, underbara och härliga Juno! Tror faktiskt att jag aldrig pratat med någon som inte gillar Juno. Superhärlig film om sextonåriga Juno som upptäcker att hon är gravid, ett misstag efter en kväll med bästa vännen Bleeker. Hon inser att enda utvägen är abort men på kliniken ändrar hon sig och bestämmer sig för att föda och adoptera bort barnet.
Har tagit två riktigt långa promenader med hunden idag, bl.a. till en liten park och med oss tog vi en boll (till hundens extrema glädje) och en smothie (till min gäldje). Riktigt påskmys hade vi!
Så från en sak till något helt annat; får man smälla fyrverkerier på påskafton? För om inte så har mina grannar missuppfattat ganska så mycket... De har smällt hela dagen vid det huset, haha!
Nu till nästa sak; jag hittade nytt godis i mammas godisskåp idag och var ju tvungen att testa. Pops heter de och är ifrån Cloetta. Det låter kanske inte så gott, det är alltså lättsaltade puffar täckta i mjölkchoklad, men ge det en chans.
Nu ska jag se klart på filmen. Ha en fortsatt skön påsk!

Eurovision Song Contest

I maj är det dags. Tyskland och ESC!

Okej, ärligt så brukar jag inte följa detta så noga men i år så växer det för mig. Jag gillar det, jag gillar att sitta och kritisera andra länder, haha! Så igår kväll passade jag på att se på SVTs program "Inför Eurovision Song Contest" (länk till svtplay). Nu eftersom jag bryr mig så tycker jag att ni också vill bry er, därför ger jag er här min snabb guide till låtar att hålla koll på i första delen av första semifinalen:
Norge! Haba haba - Stella Mwangi
25 årig tjej, född i Kenya och om jag har förstått det rätt så var hon med och skrev låten, respekt! Lotta Engberg lärde mig just att bara 5 av de 58 låtar som vunnit ESC, är skrivna av kvinnor. Otroligt!
Denna låten går rakt in i mitt hjärta, den är underbar. Ta med den ut i solen i sommar och bara njut!



Finland!  Da Da Dam - Paradise Oskar
Ung kille som blev trött på alla skitlåtar som skickades in till ESC och tyckte: t.om. jag kan göra detta bättre ju!
Sagt och gjort! Utan professionell hjälp i form av stylister, låtskrivare, skivbolag osv. sätter han sig och skriver en låt, skickar in den, kommer med och VINNER hela tävlingen i Finland! Detta är otroligt!
Det är en skön, lugn låt om världens framtid. "da da dam, da da dam, da da da da da da da da dam..." det sätter sig och jag trivs bra med denna låten. Skön och hela hans attityd till allt gör den bara bättre. En låt som klickar perfekt efter naturkatastrofer, krig och hemskheter (ja, det är ett ord!) som har följt oss hela året.
Som ett liten grej bara så kan jag också berätta att hans artistnamn är inspirerat från Astrid Lindgrens bok Rasmus på luffen.

Ryssland! Get you - Alexej Vorobjov
Okej, nej jag gillar inte denna men har med den eftersom svenska Red One skrev låten och killen ser... okej ut. Fast alltså... ett så stort land borde kunna skicka något bättre... eller hur? Koreografin är ju oexisterande... Hans röst håller inte alls, men tja.. Vem vet?
Schweiz! Anna Rossinelli - In love for a while
Aah, en sådan superskön tjej som bara kör sin grej. Mysigt. Med viedon gör låten mig glad, tyvärr håller den nog inte helt. Värt att kolla in ändå tycker jag!

Nu är min bror hemma! Ha det fint så hörs vi snart!

Måla måla varje fredag....

Jag gör aldrig färdig något som jag börjar med...

När jag gick i andra eller tredje klass i grundskolan gjorde jag en pall i trä (se bild nedan). Idag har jag målat klart den! Haha, det tog ju inte många år.... Haha nej, grundtanken var att den skulle vara träfärgad, precis som den var, men nu håller jag på att måla min skolhylla från mitt rum, vit och då passade jag på att måla pallen också. Faktiskt så blev jag ganska nöjd. Haha alla mina "slitmärken" från när jag har tappat saker på den har försvunnit. Den ser faktiskt riktigt mysig ut! :) Här har ni före och efter bilder:

Så, vad tycker ni? Inte nobelprisnivå kanske -.- haha men ändå!
När jag åt lunch för någon timme sedan satt jag och tittade på någon tecknad serie samtidigt och oj vad kul jag hade! Haha jag måste vara riktigt trött för jag skrattade gott och väl åt detta:
"-Två fel blir inte ett rätt!
-Nej men tre rätter blir en middag."


Nej, usch det är ju inte ens roligt... Vet inte vad jag hade fått i mig, de där svamparna jag hittade igår kanske inte var ätbara egentligen...

Medan jag sitter här ute i solen passar jag på att lyssna på en ljudbok, denna gången blev det Harry Potter and the Deathly Hallows som jag faktiskt inte har läst själv än. Jag gillar verkligen att lyssna på ljudböcker, det ger mig tid att göra annat samtidigt eller bara ligga och blunda. Otroligt skönt. Jag kan ha det på medan jag städar, målar, skriver, vilar eller bloggar. Super! Jag började lyssna på ljudböcker när jag låg på sjukhus i höstas, jag fick tipset av en annan tjej på avdelningen och var väldigt tveksam till det först. Sen tappade jag all ork och orkade inte hålla i en bok och byta sida hela tiden, haha höjden av lathet? I alla fall så gav jag det en chans och en vecka senare hade jag betat av så otroligt många böcker. Jag lyssnade konstant, t.om. när jag åt.
Om en timme är min storebror här och tydligen ska jag leka frisör i helgen, detta kommer det INTE bilder på! Haha!
Glad påsk på er!





Lillebror del 2

Hittade ett par till underbara bilder som jag vill dela med mig av:

De här två bilderna är min bror i ett nötskal! Kan man göra annat än le?
Hittade en fin bild på min äldre bror och hunden från förra sommaren också. Haha likheten är breathtaking!
Haha denna brodern kommer hit till mig imorgon och vi ska fira påsk (läs bråka om stora TV:n, soffan, vilken kanal vi ska se på, vem som ska diska osv.) ihop!

Lillebror

Satt och tänkte rensa igenom min dator när jag hittade en hel del bilder på min underbara lillebror!
Tidigt i morse åkte han på långhelgs semester med mamma och pappa till Danmark. På söndag är han hemma!
Genom våra elva (snart tolv, helt otroligt!) år tillsammans har vi hunnit med otroligt mycket äventyr! Haha allt från smyg ätande av godis på vardagar till äventyrsdagar på nöjesfält, heldagar på stranden och i städer som Örebro, Stockholm, Göteborg och diverse städer i Finland. Vi kunde promenera hur långt som helst för att ta oss till de roligaste lekparkerna när han var yngre, haha!
Utan min knas hade jag aldrig spelat riddare, krigare i djungeln, djurdoktor, butiksbiträde och alla andra av hans idéer. Jag hade inte heller suttit med på oräkneligt antal fotbolls träningar för att se hans utveckling. Han är den absolut bästa lillebror någonsin!
Nu är han äldre och istället för att klä ut mig får jag hjälpa med vilka kläder som matchar, vilka tjejer han gillar/inte gillar och hur hans gubbar på NHL-spelet ska se ut. Vad som är snyggt och modernt och vad man kan hoppa över, haha! :)
Vissa minnen med honom sticker ut lite extra;
Som t.ex. när han var riktigt liten, innan han kunde gå och vi bodde i en stor lägenhet mitt i centrala Göteborg. Han hade just fått sin "gåstol" (Det var alltså en rund plaststol med hjul så han kunde "köra" den åt alla håll, i mitten var det en sorts sittsele som han satt i, hade fötterna på golvet som han puttade fart med och körde omkring överallt!) och hittat min häxhatt med tillhörande svart och lila hår, som han så vackert hade på huvudet. I endast denna och en bölja gjorde han billjud och sparkade om kring över hela lägenheten, rakt över allas stackars fötter och skrattade och såg så otroligt glad ut att för flera månader blev ingen irriterad på honom när han körde på en. Sen efter hundratals blåmärken och ett par månader senare kunde han gå!
Då hade vi flyttat till en annan lägenhet, där hans favorit aktivitet var att dra med armen rakt genom alla hyllplan han kom åt och därmed riva ner allt han kunde. Sen försökte han klättra upp i hyllan istället. Detta var en absolut favorit länge, speciellt när man skulle dammsuga! Söta lilla skrattande unge.
Jag minns många andra saker också, första gången han gick ensam till en kompis, första gången till skolan, första egna mobilen och nu har han till och med en egen dator på sitt rum.
Min lilla lillebror har blivit stor och tonårstecken börjar redan visas... Haha så nu passar jag på att smita undan hemifrån och låter mamma ta det istället! Haha! :)
Som hyllning till världens mest påhittiga, fantasifulla, snyggaste, roligaste och älskade lillebror kommer här lite bilder på honom!
Milkshakes i örebro <3
Haha ingången till underlandet ;)
Valborg 2009
Danmarksresa, påsk 2009
Haha lek med datorn för ett tag sen!
I Göteborg på min student, 2010
Jag älskar dig killen!





Citat, Danmark, sjukhus och växter. Super inlägg om ALLT

Sitter i min säng, har skrämt livet ur mig genom att hitta hunden under täcket och ser på Criminal Minds. Kan tillägga att jag har fönstret öppet och för att vara ett barn- och familjevänligt, lugnt området så är det en väldigt mycket liv och ljud elva på en vardagkväll.
De sa just en grymt skön replik:
"When a woman tells a man about her feelings,
she don't want him to fix her.
She wants him to shut up and listen"

Haha jag gillar och delar med mig. Har börjat planera min påsk nu, familjen (bortsett från en äldre bror) ska till Danmark som vanligt på påsklovet men jag har planer på att stanna i landet.
Jag var på sjukhuset idag och fick sjukt sköna tips på hur man ska göra om man har svårt att sova. Jag tror jag är påväg in i en sådan period nu och vill gärna förhindra den. Jag tror att mycket av det beror på att jag rest fram och tillbaka mellan här och Herrljuga så mycket på sista tiden och därmed satt alla mina superstrikta rutiner helt ur spel. Vi får se vad som händer med detta. Ett roligare besked är att ännu fler krokusar har tittat upp i vår rabatt här hemma! :D Och att mamma IKEA växt också håller på att dö. Haha förlåt! Usch vad elakt det lät, det är mer ett inside skämt mellan mig och mamma. Vi köpte nämligen två likadana växter till oss från IKEA och min dog efter någon månad och hon hade nog lite kul åt det haha. Jag lyckas inte med många växter :/ haha! Inte inomhus i alla fall, ute är jag bättre på! Men nu dör mammas också, trots alla hennes försök med näring och så för att hålla den vid liv! Aw... haha :D
På tal om växter så har jag en i en mellanstor kruka på mitt rum, den har inga blommor (bild kommer så kan nu hjälpa mig med vad det är för något) bara blad, jag fick den som en gåva och har ingen aning om vad det är men dör gör den inte! Har haft den i flera år nu! :D Haha och om jag vattnar den så växter den så man ser det, varje gång. Haha jag ser den bli större inom två dagar. Och när jag glömmer att vattna den på ett tag, tex när jag är bortrest eller liknande, så dör den inte. Den bara sluta växa så drastiskt. Haha supercool. Måste nog plantera om den snart för den börjar bli sjukt stor nu... Haha
Detta var allt för ikväll, nu ska jag snart slockna på min kudde.

Måndag

Idag är det måndag igen, en vecka närmare... hm, ja sommaren om inget annat! :)
Snart åker min Johan till USA som AuPair, utan mig! :( Då jag blev inlagd på sjukhuset i höstas och julas och fortfarande går på medicin, så har jag inte tillstånd att följa med. :/
Troligtvis så sätts han i matching idag och då vill jag skämma ut honom lite med några bilder som jag hittade när jag tömde min mobilkamera. Se och njut! Haha (Johan, ta inte illa upp. Jag tycker du är snygg! :D haha! )
Jag kommer att sakna dig jättemycket Johan! :) Gör min resa åt mig! Haha många vet hur många år jag har velat göra detta.

Äntligen vår!

Kommer Ni ihåg att jag och min bror köpte tulpaner till mamma en lördag för ett tag sen? :)
Här kommer bilder på de tulpanerna samt på en massa andra vårtecken! :)
Nu är våren här! Eller vad säger ni?
RSS 2.0