Nu kör vi! Bjuder även på inside tips på min nya sminkrutin ;)

Nyårslöftet alla har varje år är att komma i form. Det och "sluta röka/dricka/äta godis/snusa osv" är liksom standrad löfterna. Jag har aldrig några löften för jag vet att jag ändå inte kommer hålla det haha!
I alla fall, så har jag en "tränigsnarkomankompis" som av någon klockren (internskämt) anledning har fått mig till att inse att "okej då, jag har kanske lite mer tid än jag tänkt mig". Haha!
Från det ena till det fjärde (ja vi hoppar minst så långt nu så häng med) så har jag under ett par veckor använt NTC-appen, som jag också tipsar om i det HÄR inlägget. De första två veckorna lekte jag bara med den, det känns inte hållbart haha. Så lite googlande och störande av min polare senare så har jag nu en full vecka med allt från jobb och plugg till träning och kost. Nikita ÄLSKAR det, jag har försökt innan men aldrig har det kännts så bra som nu! Måste bero på allt skit som medicinerna förde med sig :)
Har spenderat lite pengar på att hålla det här vid liv också, mysigt :D
Utöver det har jag suckat längtande efter saker på Åhléns som jag vill ha. Titta på den här till exempel:
Kan inte sluta älska den! Ååååååh <3 Ni måste hålla med om att den är OSLAGBART fin?
Supersöt, så kan den stå i hallen till när man ska ta på sig kor och kasta av sig väskan, och så kan plutt hunden ligga där och vänta på att man ska komma hem :D <3 Ååh den är underbart vacker! Fyller ju år om 2 veckor, ingen som vill köpa den här till mig? SNÄLLA!? :( Åh <3 haha köper den snart själv om jag ser bilden en gång till, finare kan ingen vara!
Depend's vårkollektion i mitt andra hjärta då :P Haha
Om någon känner: -Åh vad fin färg! Den ska Nikita ha!
Så älskar jag ALLA de här färgerna! Alltså från vårkollektionen. 19-25 kronor/st beroende på vart du handlar ;)
Så, haha nu har jag gett alla ett prisvärt och bra tips på vad de kan skänka "en fattig student". Haha!
Men man kan ju inte lämna Åhléns tomhänt så kom därifrån med det här:
De hade riktigt bra erbjudanden på smink från Viva La Diva, så tänkte passa på att kolla in vad det är.
Ett ENORMT SJUKT JÄTTESTORT plus får de för att de hade foundation i min hudton. Den perfekta också!
Allt är för mörk för mig annars, MaxFactor, LORÉAL, Maybeline and so on(även den ljusaste tonen). Clinique hade faktiskt också en flytande foundation i min ton men allt har sitt pris och det var inte min every day foundation pris! Haha
I alla fall, jag kombinerar och har den flytande i färgen 02 som en bas över en lätt primer och lite concealer (som jag inte haft på flera dagar, älskar fläckfritt ansikte!). Sen kör jag resten, ni vet basic bara rouge, highlighter osv. Sen sätter jag allt med deras kompaktpuder, jag valde nyansen "1. Nirvana", och sen kastar vi på ögonsminket och min bas håller hela dagen! Skola, kompis, lunch, jobb, middag och nu plugg hemma. Det har hållt genom allt, promenader med hunden, allting. Underbara! Ni hittar foundationen och pudret för under hundralappen (!!!!) i de flesta affärer som säljer smink, rekommenredrar såklart Åhléns för jag plockar på mig allt annat samtidigt när jag ändå är där :P Men kolla din lokala Lindex eller Kicks, finns säkert där med!
Mascaran kan jag inte rekommendera däremot. Den såg snygg ut när man just satt på den på fransarna, men ingen längd. Volym ger den, men ingen extra längd alls. Den är inte heller det minsta vattentät så det räckte att det snöade när jag gick till bussen för att den skulle börja ha ett eget liv! Nej, nej, nej! Ett budget alternativ för att ha i väskan kanske max. Låna ut till andra, haha! Jag tänkta använda slut på min genom att kombinera den med MaxFactor's False Lash Effect Watherproof så länge :P Rikgit mörk och tydlig svart är den, gillar även kostistensen väldigt mycket men nej. Håller den inte för väder och vind så passar den inte mig som flänger runt hela landet haha!
Haha oj vad långt det blev om sminket! Hahaha oops. Hoppas någon överlevde så här långt i alla fall ;)
phc's värmeskydd har jag aldrig testat och återkommer om vad jag tycker när den är testad ;)
Blocket är till egnelskakursen som började idag, helt okej. Nä, gansa skittråkig faktiskt haha! Men otroligt bra att ha med sig så jag tar mig väl igenom den med ett leende.
Kort är gjorda och skickade, men foton kommer ut först när jag fått bekräftat att de kommit fram.
Ett foto på ett par julkort blir det istället.
Lite ändringar i min framtidsplan har också blivit gjorda men mer om detta en annan gång!
Hoppas alla hade en schysst tisdag!
Imorgon vill jag ha min kurslitteratur som jag beställt! :/
Första föreläsningen i modern kosmologi kör vi imorgon också!
AlbaNova för andra gången den här vecka, kärlek på det!

Löser ett stort problem åt Sverige

Näe vad är det här! Försvarsmakten har just nu som krav att man ska ha godkända gymnasiebetyg för att kunna välja ett yrke inom försvaret. Alltså man ska ha klarat grundkurserna i matematik, engelska, samhällskunskp och svenska om man vill bli anställ militär.

 

Nu vill de sänka det till bara godkända grundskolebetyg!

Puckon!! Vill vi ha fler som tar sig ur gymnasiet kan inte alla sänka sina krav! Dessutom känner jag mig inte säker på om jag tycker att det skulle kännas så säkert om de som leder det svenska försvaret inte ens gått ut gymnasiet. Aldrig! Skärpning nu! Målet för en starkare framtid för Sverige är att sikta på att så många unga som möjligt tar sig ut ur gymnasiet med godkända betyg, hur ska vi annars bli ett starkt land att räkna med i framtiden också??

 

Jag förstår att de kanske inte är tillräckligt attraktivt att bli anställd militär idag men de "löser probelmet" på fel sätt!

Men Nikita, okej. Vad är rätt sätt då? Jo, ehm..? Haha, skojade bara! Jag har faktiskt ett eget förslag. Ut i högstadieskolorna med ett par från försvaret, unga, positiva och pigga personer som kan representera försvaret och vad man kan jobba med där. Berätta den stora variationen av jobb, allt vad de kan innebära med allt från träna andra till utlandstjänser osv. Där med tagga de ungdommar som vill jobba inom militären och de som kommer på, tack vare det besöket, att de vill det. Ge dom en extra kick att bli positiva inför gymnasiet, ge de en guidelinje på vad de bör läsa på gymnasiet för att bli attraktiva inom militären och ge dom där med också en dröm, ett mål som är satt efter gymnasiet. Man tar sig igenom tre år på gymnasiet mycket lättare om man har ett mål med hela grejen, om man vet ett konkret svar på "varför går jag till skolan och pluggar varje dag?".

 

Så, då har jag löst dagens problem ;) Nu blir det ett nytt inlägg om något helt annat istället ;) Hang in there!

 

Nu ska jag ha ett allvarligt snack med blogg.se's app!

Haha oooh, scary right?
Men inget av alla inlägg jag har gjort i helgen har ju kommit upp på bloggen!?
Dissar den igen nu, mms och vanliga inlägg får det bli :S Haha, snabb genomgång av vad ni missade i helgen då ;)
Först och främst: -köp inte den här chokladen! Så sjukligt mindre god att det finns inte! Alltså undvik den här:
Haha så där, då var det tråkiga ur världen!
Liten har haft gäster i helgen :D Så han är lite trött just nu :) Mysis.
Btw, som Ni ser så blev det en lila mys piece <3
Lillebror ville också testa den :D Kärlek vid första provning säger jag bara! Haha
Einstein som skapades förre helgen har gjort sitt, haha. Hej då!
Mysis
Till gladiatorerna i lördags blev det Jelly Beans! Äkta kärlek på de här! Köp dom om du hittar!
Mammas kollega hade sin sista vecka på jobbet och tackades av med bland annat ett kort gjord av undertecknad. Vissa kan känna igen papperna som användes från FB där jag bad om tips och idéer.
Kinderägg fick jag och lillebror idag :D
Har även smyg börjat nästa vecka lite, det ska bli en lila vecka :)
Blev förvånad över att jag hade flera lila nagellack! :O
Lite fler lila saker som ska förgylla min vecka:
Har även pluggat och byggt på koptern i helgen. Fullt ös kör vi! Pulka åkande, ispromenad och träning har vi också klämt in ;)
Nu är klockan över midnatt, välkommen måndag! :D

One Piece!

Har länge funderat fram och tillbaka på en One Piece eller inte. Har svårt att komma på vad jag tycker! Så jag gick upp extra tidigt idag för att plugga på morgonen istället och därmed har jag nu ett par lediga timmar. Ska använda de till att åka till One Piece Store här i Stockholm och testa en. Vi får se hur fattig jag är när jag kommer hem :/ haha!
Här är en bild på färgerna jag köpte till koptern igår:

På väg till Webbhallen

Sitter på bussen, ska snart hoppa över till tbana gör att åka till Webbhallen och köpa de sista färgerna till helikoptern som jag fick i julklapp :) Det är alltså en byggsats där man bygger en polishelikopter. Har aldrig gjort det innan och får såklart högsta svårighets nivån på en gång. Haha! I alla fall så om man ska göra den helt exakt så ska man ha 17 olika färger. 12 av dessa var olika nyanser av färgen grå, haha! Har lyckats utesluta vissa färger genom att anse att tex aluminium och silver färgerna ser exakt lika dana ut xD sen skulle man ha en matt ljusgrå och en sidenmatt ljusgrå, de låter jag också ta ut varandra haha. Till slut blev det nio kvar som jag ska köpa idag.

Har även blivit inbjuden som beta-testare till en ny bloggfunktion, ska fixa den när jag kommit hem så får ni veta mer om den sen ;)

Adele är btw världens bästa resemusik! Alla stockholmare kan stressa förbi medan man står där i sin lugna bubbla. Förbannad vare den som inkräktar på mitt område! Haha!
I eftermiddag blir det veckans sista jobb tror jag, de skulle kolla om de behövde mig på lördag eller inte. Vi får se :)

Beställde terminens kurslitteratur igår. Två tusen för tre böcker! Haha, känner mig vuxen när jag inser att alla tre är på engelska :D allt utom matten körs på engelska <3 haha :)
Astronomi boken var dyrast på 1200 kronor (!) men värt det, hoppas jag. Haha! Mamma fick en hel del medmera poäng om inget annat :P

Har även lekt med Nike Training club nu i två veckor så idag var det dags för vågen. Blev så glatt överraskad! Trots mina skitmediciner så har jag fått fin fina resultat. Kärlek på det!

Nu är jag framme, vi hörs ;)

Haha WTF??

Kollade just på bloggen via datorn och tusan vad damp appen har med bilder :O dubbelt av vissa och grejer. Haha ni dissar vi den!!

Haha bilderna ville inte komma med så de kommer här istället!



Lite tips på grymma saker från AppStore!

Sitter och väntar på bussen hem :) har varit en lång dag idag! Haha stressig morgon, sjukhus och jobb haha :)
Var på sjukhuset i förmiddags, rutiner :P
Är riktigt trött idag! Hann antagligen inte sova ikapp i natt haha :) Ska aldrig mer hoppa över en natt, haha inte värt det xD
På jobbet igår och idag så pärlade vi :) Bild kommer nedan ;) Idag har vi även sett på pax, åkt skidor och pulka samt dansat och byggt med klossar. En kort stund lyssnade vi på LasseMajas Detektivbyrå. Märk väl; en KORT stund. Haha :)

Bloggar typ bara från mobilen just nu, superskönt. Gillade inte appen så mycket i början men nu älskar jag den!
Lite fler gratis appar som gör mitt liv värt att leva är:
•telenorappen! Haha bästa grejen, har stenkoll på allt jag gör och hur mycket jag gör, tex skickar sms osv. Fakturor och statistik finns där med. Underbart!
•spelet cut the rope, haha en sjuåring laddade ner det på min mobil och jag älskar det xD gratis versionen är kul i två timmar, men fulla versionen kostar bara 7 spänn! Värt varje krona :)
• Craziness, haha gratis app med sjuka test och uppgifter. Haha skrattar om och om igen över hur korkad jag är xD haha!
• SvtPlay appen, älskar! Gör mina bussresor värdefulla :)
•NASA appen, gratis och rekommenderas till alla som gillar astronomi. Här finns allt från uppdaterade uppskjutnings scheman till fakta filmer om diverse begrepp.
• Nike Training Club. Också gratis app, hitta träningsrutiner i mängder helt gratis! Samla poäng i form av antal minuter då du utfört en av deras träningar och få badges och "priser". Till exempel på pris är milkshake recept för varje tillfälle.
När du startar ett tränings program kan du välja till musik, en röst följer dig genom hela programmet med pepp och instruktioner. Även en klocka som räknar ner hela träningen och en som räknar ner för övningen du är på finns. Likaså så finns det film på alla övningar om du vill se hur man gör. Allt är helt gratis. Kärlek!
•Fast Running Superhero - simpelt spel, allt man gör är att hoppa. Perfekt för när man väntar på tandläkaren, bussen eller tillgång till toan, haha! Barnen älskar det också!
• Sist men verkligen inte minst måste jag lägga till en app som alla som bor i SL området måste ha! Jag kallar den SL appen, vilket alla jag träffat hittills också gör xD vad den faktiskt heter minns jag inte :O fast jag använder den minst fyra gånger om dagen. Den är gratis i alla fall och har ALLT man kan behöva för att resa med SL. Perfekta grejen ;)

Så där, nu har ni lite att göra haha! ;) Själv har jag stannat på vägen hem och köpt lite Ben & Jerry's som jag ska festa till det med ikväll medan jag halvsover ovanför matteboken. <3
Har hittat sötaste bakgrundsbilden också! Lägger ut bild på den här ;) så fin <3 haha lägger till ett par till av mina favorit wallpapers. Om någon känner "Åh den här måste jag ha!" så kommentera bara så jag kan kontakta dig och mmsa eller hänvisa till vart just den bilden finns att hitta.
Bilder:

Sitter på Albanova för föreläsning

Har paus just nu och passar på att blogga lite.
Har en extrem huvudvärk, tur att jag inte har barn förrän imorgon kväll. Har astronomi just nu, helt okej om man vill glömma huvudvärk. Helt underbart faktiskt. Fortfarande väldigt "gammaldags astronomi" med att hitta och förstå vart allt ligger :P
Hade en sjukt kort helg kändes det som. Var ute på isen och åkte skridskor i lördags, jag stod väl på mina i Max 30 min innan jag gav upp, damn vad ont det gör. Vem kom på att de ska vara stenhårda och obekväma? :O
Sen gick jag och lillebror så långt över sjön som vi orkade men vi tänkte inte på att orka hem igen xD haha! Det var mycket "ta sats, lägga sig på isen och glida så långt som möjligt" hela vägen tillbaka haha!
På söndagen snöade det hela dagen. Vi hade snöbollskrig, gjorde Einstein i snögubbe version och byggde ett hopp i pulkabacken. Om ni bara visste vad ont jag har i rumpan och svanskotan efter allt flygande och alla fellandningar på pulkan xD haha kul var det i alla fall :)
Vi spelade även in lite små filmer bär vi var ute som jag klippte ihop och har skickat som en videohälsning till mormor och morfar i Finland :)

Lite bilder ;) :

Film och bilder

Vid sjön med hunden :)

Våran hund ÄLSKAR att springa på isen, jag vet inte helt varför. Han är väl lat antar jag, haha! Har älsar idrottsplatser och fotbollsplaner minst lika mycket, stor yta och jämn mark, det är hans grej. I alla fall så så fort vi kommer till sjön så blir han helt tokigt, springer och studsar överallt. Jag passade på att ta lite bilder på honom när han var på isen i förrgår, igår och idag.

Sagan om Hitler

Eller rättare sagt; Sagan om hur fyra Hitlers kom till världen :)
Haha! Jag hade tråkigt, så jag tog fram lite tråd och mina broderier för att se om jag kanske skulle göra klart en (som alla gör när de har tråkigt, eller?). Sagt och gjort, men det gick så fort och ärligt talar så är jag trött på blommor (som verkar vara det enda motiven jag har haha!)
Jag klämde ändå ihop den här:
Blomor, blommor, blommor... haha! Blev grymt trött på blommor och tog fram en tom duk istället och började fundera. Den här kille blev resultatet:
Det skulle bli en superman men ju fler kompisar han fick desto tydligare blev det:
Det blev alltså, som ni säkert ser, Hitler x4 istället för superman -.- Men även den fulaste av män har ett hem öppet för sig någonstans. Så tackar till min klock-ren Irene som gav fristad till dessa stakare ;)
De hänger nu i hennes lägenhet i Örebro och påminner henne om att styra med en järnhand! Haha :)

Natten till måndag

Klockan har alltså passerat midnatt och det är officiellt måndag och därmed en ny vecka.
Själv sitter jag här vid mitt skrivbord och lyssnar på tystnaden. Det är så tyst här just nu, ni vet när det är så tyst att det ringer i öronen? Så tyst är det här! Haha, det är ovanligt hemma hos oss. Jag tog tillvara på tystnaden genom att läsa vidare i boken jag fick i julklapp och kollade även igenom det första boken i serien i hopp om att kanske hitta ett par svar på frågor som kommer upp eller förklaringar på saker jag inte förstår.
Haha jag är så uppskrämt fascinerad av den här otroliga världen jag läser om att jag ibland glömmer att det är verkligt och sker i vårt land, i min stad och i allas närhet hela tiden. Så lite smått uppskrämd men mest fascinerad sitter jag och läser sida för sida med stora, uppspärrade ögon. Haha xD jaja, har gjort det förr och gör det igen; Läs de här böckerna! Helt otroligt är det, att upptäcka hur naiv och skyddad jag är från den världen, det är som en helt ny kultur mitt i våran. Jag har så svårt att förstå folk i vars vardag, det här ingår. Jag skulle leva i ständig oro, man vet ju aldrig. Usch en sådan farlig värld.
I "min värld" känns det jag läser om nästan som en påhittad verklighet, nästan som att läsa en deckare. Tills det kommer riktiga namn, med riktiga familjer som verkligen existerar och nämns i boken. Då någonstans inser jag om och om igen att det här sker verkligen i dagens Sverige.
Haha jag ska inte tjata ihjäl er om det här mer nu.
Hoppas ni sover gott och för många börjar vardagen med jobb och liknande imorgon. God natt ;)

Ett par kalla dagar i ett stormigt Herrljuga


Har befunnit mig i Västra Götaland den här veckan, närmare bestämmt på en liten gård långt ute i skogen. Stormen Emil gjorde oss sällskap, medan mobiltäckningen sken med sin frånvaro.
En bild säger mer än tusen ord, det vet vi redan är här kommer blder från dagarna!
Plockade med mig diverse saker till lilla hästen, som inte var så liten längre. Haha! :)
Det verkade vara uppskattat med lite nytt och fungerande i stallet!
Årets sista julklapps utdelning skedde också! Ett rosa kort som inte direkt var för juligt fick det bli till familjen som inte firar jul ;)
Sådär, i med lite kläder som tål hunddräggel och hästlukt. På med skorna som redan luktar bajs och så drar vi!
Väl där var det dags att hälsa på alla djuren igen, även på det nya tillskottet -Pappa kanin:
Det roliga med honom var hans attityd, han skrämmde och jagade runt stackar stallkatten så fort han fick tillfälle.
I stallet hittar vi även tjockis 1 och tjockis 2
Stackarna var lite rädda för mig :( Men jag matade dom med hundgodis så gick det bra ;) Haha!
Minns Ni kaninerna från mitt senaste besök där?
Medan jag var där nu kom den första kullen av kaninbebisar!
Hehe en dag gammal småtting med jätterumpa ;)
Bebisar
Sen har vi stallets stjärna; Brigthon!
Haha jag älskar den här bilden! Haha! "Ey, hallå? Vart tog alla vägen?" Aaw <3
Då kaninerna tydligen verkligen "förökade sig som kaniner" så fick pappa kanin flytta in hos hästen. Polare är dom nu.
Lilla manen och stora tungan.
Ny grimma och nytt grimskaft som jag tog med mig till honom
Ännu ett nytt grimskaft
Här har vi min sängkamrat som var lagom duktig på att dela med sig -.- Haha!
Små problem med att föstå sin storlek hade han också, men minst lika omtyckt var han för det!
Fast Ni kan ju tänka Er när jag vaknade första morgonen och insåg att jag delade kudde och låg face to face med den här:
Haha så söt! xD
Dagarna gick fort, han rida ett par gånger trots tråkigt väder, och innan vi visste ordet av det var det åter dags att åka hem för min läkare kände för att knäppa med fingrarna ;)
På tåget hade ju SJ självklart en 6 A4 sidor lång enkät som de kännde att alla ville roa sig med mot att man fick en penna, woho?
Väl hemma firade jag tjuris födelsedag med honom genom att låta honom tjura xD Haha
Tillsut däremot gick även det över och han kom och la sig i min famn istället i hopp om att jag skulle tycka synd om honom. Haha vissa dagar är han en riktig knähund!
I fredags fick jag en present:
KÄRLEK <3 Nu blir det ännu mer bakning ;) :D
Hoppas att Er första vecka på året var minst lika bra som min!
RSS 2.0