Nu går det fort

Står på en mörk och tom perrong och väntar på saltsjöbanan som ska ta mig hem från stallet. Hittade superleriga Loppan i hagen för ett par timmar sen, hon betedde sig på toppklass idag! Fina tjejen :) imorgon kommer hennes ägare hem och mitt jobb där är slut, fast hon sa att om jag vill så kan jag fortsätta att komma ut och hänga med Loppan i augusti också, sen ska de båda tillbaka till skolan. Nu har pendeln kommit, puh! Pendeltåg är ju något jag inte kommer sakna när hösten kommer i alla fall! Nojig som jag är så tänkte jag nästan ringa en kompis och be honom hämta mig med bilen istället för jag som älskar dokumentärer såg såklart en i morse som handlade om en seriemördare som (självklart) hade hittat sitt första offer på en pendeltågsperrong. Elva på kvällen stod en kvinna där och väntade på att få åka hem från jobbet så dök han upp och fick in henne i skogen och våldtog och mördade henne :/ det hände typ -98 tror jag haha! Men jag får väl bli nervös för det ändå? -.- Så ja, en mörk och tom perrong var precis vad jag ville idag haha! Blev klar med att "avlera" Loppan först vid 10 på kvällen och först efter att jag släppt in henne i hagen igen så märker jag hur mörk det hade blivit, solen var långt nere under horisonten och månen stod högt över stallet. "klockan är ju bara tio! Har det blivit september mitt i allting? Hm.. Tog visst längre än jag trodde att få henne ren" och en tom seriemördar-perrong på det också... Uschamig :( haha får ta ett bad nu så jag blir lugn och ren igen haha :) På pendeln tog jag upp en desinfektions servett som jag brukar göra rent händerna med efter att jag har varit hos Loppan och självklart så satt tjejen mittemot mig och åt nötter (med händerna), jag såg hur hon tittade länge medan jag försökte bli ren och sedan tittade hon på sina händer och la undan påsen med nötter. Haha "åh nej! Vad dun jag känner mig! Jag borde säga något, berätta att jag borstat rent en häst i hundra timmar och verkligen måste bli ren!" fast det är för mycket svenskt i mig så jag sa inget och sakta så såg hon och jag på medan servetten blev smutsigare och smutsigare. Tror att hon insåg att det inte var för att tillrättavisa henne som jag gjorde så utan för att jag verkligen var superskitig, hoppas att hon insåg det i alla fall! Har också fått kontakt med en tjej som bor i närheten av mig som söker hästskötare till en av hennes hästar, när jag insåg att vi skulle bli fyra viljor på henne så valde jag att backa lite men idag hörde hon sv sig igen så vi får se och det blir en liten Sofie som tar Loppans plats till hösten. Fyra som rider och sköter samma häst låter som många krockar med scheman och många olika viljor som ska fram, jag är inte så bra på människor så vi får se vad som sker.

Huvudlösa mannen i gamla stan..

Testar tidsinställt inlägg då det här inlägget inte känns så viktigt att det måste komma upp inatt haha!
 
  Ett helt inlägg fick den mannen av mig! Nästan... I vilket fall, det sitter en huvudlös man i gamla stan och han är inte okej allltså... Såg honom igen här om dagen och kom på att jag tog kort på honom för någon vecka sedan när jag hade varit på slottet med en vän. Kolla in honom:
 
Alltså sådant är inte okej, faktiskt! Haha jag tycker det ser helt sjukt ut! 
 
  Nåja, tog lite andra bilder på mitt vackra Stockholm när vi ändå var ute och gick. Jag tar i princip bara kort med min iphone nu för tiden, tycker att den ger helt okej bilder faktiskt :) Bilderna på den huvulösa mannen är väldigt inzoomade, så dissa inte iphonens kamera riktigt än :P 
  Här kommer två bilder till på min stad, båda är beskärda som ni kommer att se :) 
 
 
 
 
 

Bombar!

  Jag vet! Åh nej! Inte ett sånt GÄÄÄSP inlägg med en massa bilder! Vem vill se en massa bilder från min dag liksom? 
  Och ja då tänkte jag att NI vill! :D Haha! Det har varit så många långa inlägg nu om SMS, bussresor och rådjur (What? Japp!) 
  Har OS till ära sett på fälttävlan nästan hela dagen, Sverige litter trea i lagen och så har vi Sara som ligger på delad första plats i individuella! Underbart bra insatts av Sverige idag! Själv passade jag på att städa medan jag kollade, underbart bra av mig idag! Haha! 
  Förutom det har jag också passat på att göra en till sida i ett album som jag håller på med :) Sakta men säkert tar vi oss framåt där med! 
 
 
 
Igår valde jag att sova en natt i mammas och pappas säng och ja man får göra det när man har haft en urusel dag! Även om man är 21 år gammal, okej? Haha! Det farliga är att deras säng är såååå skön så man vill sova där för evigt <3 Haha! :) Fast kunde inte sova helt själv så datorn gjorde mig sällskap tills jag tröttnade på honom och så fick han sova på golvet istället haha! Kollade på underbar Work of Art på SVT Play innan jag somnade. Vet att jag har skrivit det förrut men det är alltså världens bästa (nej inte ens i närheten men kom igen, jag är in the moment! Haha!), kolla in den om ni inte redan har gjort det! 
 
 
Vi hade lite nattkompisar igår också! :D Två stycken till och med, supermysiga och superbitchiga! Så jag fångade in de i varsitt glas och sen ställde jag ut glaset på verandan, it broke my heart ska ni veta! För det regnade ju ute :( Även om jag ställde glaset under tak så alltså att kasta ut någon mitt i natten (tio-elva på kvällen) och i regn.. Det är inte okej :/ Men hann ta kort på de små innan de fick lämna hemmet haha! 
 
Coolingar ;) Haha! 
 
Att det regnade inatt märkte jag tydligt när jag kom till Loppan i dag (igår, inser att det är efter midnatt)... -.-  Hon hade glatt rullar sig i den blöta leran som sen fick torka in så vackert på henne -.- Haha vet inte hur länge jag stod och så fort jag trodde att jag hade fått bort allt så hittar man en lerplutt till i manen eller liknande -.- haha! Nåja hon verkade nöjd med att få stå och bli borstad och käka lite samtidigt, i alla fall. 
Här får ni lite bilder på henne också haha! 
 
 
"Hallå, ska jag bara stå här med det här kletet på mig medan du tar kort eller? -.-" 
Världens sötaste :) 
 
"Happ, vad gör vi här nere?"
 
"Nääääe, hallå! Gå inte då!"
 
 
 
När jag kom hem insåg jag att jag verkligen var tvungen att sista minuten svara på antagning.se, visste fortfarande inte hur jag skulle göra. Haha jag ville göra så här:
Självklart gick inte det att svara ja på alla tre -.- haha! Jag hade inte pallat att plugga allt heller! Haha! Nåja, nu blev det gjort i alla fall.
 
Ja, typ sådär såg väl min dag ut! Nu ska jag kolla in en youtubeanvändare som jag fick tips om, den användaren lägger tydligen ut grymma dokumentärer på sin sida! Och inget sådant trams som är uppdelat i part 1, part 2, part 3 o.s.v. och så är alla delar typ 10 min -.- Shit sådant orkar man inte med! Vill kolla in den här användaren innan jag tipsar, så länge kan jag nämna att jag oftast ser på mina dokumentärer på topdocumentaryfilms.com :) www.documentarywire.com finns också men jag är ganska säker på att det är samma sida, bara två olika adresser, haha! 
 
(Jag gjorde det här också till ett tidsinställt inlägg, satte den till att publiceras 02:15 i natt. Själv lär jag inte vara vaken då, haha! )

Bra sverige!!

Yes!! Vi ligger på delad första plats i fälttävlan fortfarande! London2012.com håller mig uppdaterad för jag är på bussen till Loppan :) Har städat hela dagen medan jag har kollat på fälttävlan. Det var precis att jag inte hann se Niklas rida men det stör att han är 10a just nu så det är ju tummen upp :) Ska försöka hålla mig uppdaterad när jag är i stallet med, ser ju ut som att det blir minst en timme extra i alla fall :)

Vett och etikett i en värld av SMS?

  Tjaa tjaa bloggeeen, Nikita in tha house! Hahahahahaha shit, måste skratta lite åt mig själv, vänta lite. 
 Hahaha! 
 
  Sådär :) Sitter i min säng, halv 12 på natten till söndag och käkar saltapinnar. Köpte saltapinnar från Coop, VÄRDELÖSA! Köp aldrig såna! Det smakar bränt, är de smala och inte det minsta salta. 
  Nåja, idag ville jag ta upp det här med sms. Jag tror att alla har en egen sms-personlighet, helt på riktigt! Min mammas sms personlighet kan beskrivas så här: 
 
Oj nu fick jag ett SMS. Det är nog ett av mina barn, jag ringer Nikita och kollar vad hon vill.
"-Ah, det är Nikita
-Hej, det är din mamma. Ville du något?
-Va? När då?
-Du smsade? 
-Haha nej mamma jag har inte smsat, vad stod det?
-Jag läste inte, jag tänkte att det är bättre om jag ringer istället."
 
Fast om jag ska vara ärlig så var det där min mamma för ett år sedan typ. Nu har hon lärt sig att använda sin mobil mycket mer! Hon har till och med lärt sig att skicka bilder, svara på sms och läsa och skicka mail via mobilen. *Paus för applåder* För något år sedan kunde det se ut så här när hon försökte smsa:
 
"-Hej mamma! Jag är hos en kompis, jag kommer hem senare. Är det något speciell tid du vill att jag ska vara hemma?
-K"
 
Japp, Ni läste rätt. Ett "K" kunde man få som svar. Ibland tror jag att det var min mamma som startade "K" trenden, haha! 
 
  Nog om min mor som vi alla beundrar och över till mig. Min sms-personlighet är lite annnorlunda, alla som umgåtts med mig vet att jag kollar alltid mobilen på en gång när jag får sms. Att svara däremot är ju något jag sällan orkar göra, haha! Det kan ta mig flera timmar, ibland dagar, innan jag orkar svara på värdelösa sms som "Vad gör du?". Det här driver alla mina kära vänner till vansinne och idag tog en kompis hem ett pris haha!
 
Igår fick jag ett sms halv tre på natten där det stod "Är du vaken?". Lagom oskydligt sms, right? Nåja, jag läste det och tänkte "Alltså klockan är ju jättemycket, jag borde inte vara vaken". Så jag svarar inte utan går och lägger mig istället. Idag på eftermiddagen fick jag ett nytt sms från samma person där det stod "Nu vet jag att du är vaken för du uppdaterade på FB just! Varför svarar du inte mig för? Ska du ignorera mig länge eller? Aja!" 
  Haha, när jag läste det visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta, så jag skrattade tills jag grät helt enkelt. 
  Till saken; jag kollar alltid sms, är det viktigt, har jag tid och lust så svarar jag. Svarar jag inte så går inte världen under! Om jag fått sms under natten där det står "Vaken?" eller "Vad gör du?" så svarar jag inte när jag har vaknat, för vad personen än ville så lär det ju inte vara aktuellt längre 4-5 timmar senare.
 
"Är det viktigt så ringer man väl och om det är något spciellt personen vill så skriver den väl det och inte "vaken?" så då var det väl inget viktigt"
exakt så är min teori om SMS. Så då fungerade det inte i mitt huvud att personen som undrade om jag var vaken igår natt blev så sur... Sen slog det mig! Problemet ligger inte i SMS utan i PMS! Att jag inte såg det tidigare! Suck... Det hade ju sparat ganska mycket utav er tid så ni hade sluppit läsa allt det här.... Sorry :D Haha! 
  Nu ska jag tugga i mig ännu en äcklig pinne och sen är det sleeeping time! 

OS 2012: Ridsport: Fälttävlan

Sitter och har nedräkning med SVT.se för om mindre än en minut börjar ridsportssändningen live från OS, niiiice!
Haha jag brukar aldrig kolla på dressyr men nu kör vi. Idag och imorgon är det dressyr för fälttävlan, först på tisdag är det hoppningen.... -.- Haha! Hoppningen är ju det intressanta att se haha! Vill du också följa sändningen kan du göra det HÄR
  Nu ska jag hämta lite lunch och kolla på fina hästar ;) 
 
 
 

Kommunalt

"Åh nej! Inte ett till inlägg om att åka med SL, det räcker nu!" Tänker ni nu, heller hur? Och då tänker jag "Jaa jag kan läsa tankar!" haha nog om det!

  Jag tänkte prisa SL för att de så ofta är i tid när jag kom på allt jag stör mig på när jag åker kommunalt, var jag än bor så stör jag mig på samma saker. T.e.x. när man ser något klia sig på näsan om och om igen och själv så försöker man titta bort och så tänker jag "nej gör det inte, gör det inte, gör det inte, han gjorde det!" och då vill jag gå fram till människan och berätta att även om han diskret tittar ut genom fönstret så ser vi här inne i bussen att han petar i näsan!

 

  Vad stör mig mer, hm... Ja klart! Folk som pratar onödigt högt i telefonen och när man väl är kan gå av bussen så funderar man på om man åkte buss eller lyssnade på en telefonkonferens mellan en person och personens terapeut?

  När man råkar hamna på samma buss som personer som har ett behov att berätta om allt de någonsin varit med om, då trycker man in sina inear hörlurar så långt in i hörselgången som möjligt, höjer volymen och blir en sån irriterande person som vickar med huvudet, klappar med handen på sitt knä eller stampar med foten i takt till musik som inte passar vad alla andra lyssnar på. När jag stöter på en sån person som vickar/klappar/stampar i takt med sin egen musik så blir jag lite rörd och tänker "ååh min soulmate.."

  Precis i den mysiga stunden så kommer det en kille (gärna med utländsk härkomst men det får man inte säga så det sa jag inte) som stannar vid ens plats, jag ser att han pratar men man borde inte få störa i en så bra låt som jag lyssnar på ju! Godhjärtad som jag är så tar jag ut en plupp som strömmar musik, ur örat och ler så vänligt jag kan mot personen jag vill slå till för att han stör när han säger: är det ledigt här?

  "Va!? Ser han inte att min väska sitter där?" återigen är jag godhjärtad och säger: Mmh visst. I mitt huvud lägger jag till "precis som alla andra typ 50 sittplatser i bussen!" Plötsligt blir man nästan tvungen till att höja volymen ännu mer -.- och jag gör det tydligt så killen fattar att jag kanske inte kan hindra honom från att sitta på en allmän sittplats men jag kan dränka hans "så var är du påväg?" med min höga musik som han redan förstört en gång.

  När man sen äntligen går av så ringer såklart en kompis och när jag svarar: "Aj som tusan! Vänta måste sänka, har högsta volym för det var en man som inte kan vett och etikett som gjorde mig irriterad, en kvinna som var på terapi i bussen och någon kille som prompt skulle sitta bredvid mig så jag tror jag sprängt mina trumhinnor." då inser jag att det nog, av alla på bussen, var jag som behövde söka hjälp... Haha!

Så hur ser era bussresor ut?

Rådjur

Rådjuren i kommunen där jag bor är helt helt helt (nej jag stammar inte jag ville bara att ni inte skulle missa det ordet) respektlösa. De kan inte bry sig mindre om människor! Mitt på dagen käkar de upp trädgården och nu stannade jag för att ta kort på det och vad gör de då? Jo självklart så vänder de på huvudet och ger mig världens bitchblick, man kan riktigt se hur de ba: Alltså du stör mitt i maten, hallå! Vad håller du på med?

  Innan jag flyttade hit var jag lyckligt ovetande om hur uppochner världen är :O haha!

  I vilket fall, idag hade vi så sjukt fint väder så man kände sig tvungen att gå ut. Som om vädret skulle bli ledset annars, var ligger logiken i det? Undra om det börjar regna om man inte går ut när det är fint...? Och vädret ba: Ha! Där fick du, försök att gå ut nu då! Nu när du måste iväg och köpa mer jäst till bakningen! ...eller ja... Nä, fast jag brukar glömma att köpa jäst. Eller glömma och glömma, jag är i affären och tänker "Japp då är jag klar och går mot den coola självbetjänings kassan. Nej oj jag skulle ha jäst också! Fast nu orkar jag inte det, det tar ju mer energi att stanna, vända och gå åt fel håll igen bara för lite jäst... Äh jag skiter i det. Perfekt nu känns det bra när det är bestämt."

  Så kommer jag hem och sitter och rullar tummarna tills jag kommer på: "åh jag var ju och handlade innan så jag kan baka bröd idag! Perfekt! Då ska vi se... Jag behöver ägg, margarin, jäst, jäst? hm, påminner om något. Nåja, ägg, margarin, jäst, ah just tusan jäst var det som jag var för lat för att köpa! Åååååh blir så trött på mig själv, vad tänker jag på? Äh svamp har vi i trädgården, de funkar nog lika bra! :D ??? Åh -.- " Haha och så ser det ut i mitt huvud när jag inte köper jäst! Hoppas att Ni antecknar! ;)

  Haha det är ju så skönt att jag inte bara babblar på och skrivet helt om otroligt tråkiga saker som rådjur och att handla på min blogg... Undra om man kan få pris i babbel? Fast skulle inte jag prata om hur fint väder vi har idag? Hur hamnade jag på Coop för att köpa jäst? :S

 Skulle skicka iväg ett mail den här månaden också, haha åh nej hör ni hur lat jag är!? Någon gång på dessa fyra veckor skulle jag ha fått iväg ett mail... Haha aja jag skrev det idag i alla fall! Så då kan de läsa på måndag och så är det fortfarande juli :D perfekt. Jaja nu ska jag ut i stallet i alla fall så jag kan åka hem och lukta häst medan jag ser på OS invigningen ikväll med min kära bror. Som förövrigt vaknade nu vid sex på kvällen och ringde och frågade var jag är, haha där har vi en som inte sover en tredjedel av sitt liv! Mer typ halva, eller tre fjärdedelar till ock med? Haha jaja nu ska jag bråka med appen så det här inlägget kommer upp!

 

Åååååååå åka kommunalt

Är på väg ut till Loppan, var inte där alls igår och nu känns det som att jag har övergivit henne helt :O Haha!

  Idag har jag gjort det man inte ska göra om man har hand om en häst och bestämt i förväg när jag ska åka hem. Så får borsta igenom henne riktigt bra först och sen träna i hagen tänkte jag, så om tiden tar slut så måste vi inte bråka oss till hagen också utan jag kan släppa henne där inne.

  

  Så skönt att det inte tar evigheter mellan byterna när man åker med SL... Haha fast helt ärligt så är det inte så farligt! Åh nej vad pinsamt!! Jag råkade trycka på stopp fast jag inte ska av och vi var precis innan hållplatsen så jag hann inte be om ursäkt innan han stannade. Ååh förlåt :( vi var bara tre på bussen också. Tur att någon skulle på på den hållplatsen. Haha usch sånt händer mig hela tiden :( men jag tänkte ju inte på att vi skulle vara 6 minuter tidiga så jag kunde åka med en bit till :O usch... Nåja chauffören såg inte sur ut i alla fall :D

Kvällspromenad

Är ute på en kvällspromenad för det var så äckligt varmt och kvavt idag på dagen. Jag väntade till 22 innan jag gick men det hjälpte inte, klockan är nu 22:35 och det är minst lika kvavt fortfarande. Sjukt! Ge mig åska inatt så man kan gå ut imorgon! Tack på förhand! 

  Stötte för övrigt på två grodor på promenaden, de såg ut att ha det trevligt i den kvava kvällen :D Haha alltid kul med lite safari ;) 

Ingenting

Sitter och gör absolut ingenting, har just kollat på söndagens Work of Art på SVT Play och ska snart fika lite :) Älskar verkligen det programmet, alla borde kolla in det!

  Insåg igår hur många bra dokumentärfilmer som kommit ut på SVT Play den senaste månaden och som jag har missat! :O Några som är högt på min lista att se på är:

•Vasa 1628

•Livet på nätet

•Min kidnappare. Och

•Mannen från Jupiter

Så nu har jag lite att göra, haha! Ska egentligen inte ut till Loppan nu på tre dagar men vi får se om jag kanske åker ut dit ändå. :) Nu är det fika och dokumentär dags! Hela landet verkar ha fint väder idag så ut och njut!

Bilder från hagen

Gick runt med loppan och hade det allmänt mysigt i en och en halv timme, haha! Sakta men säkert gör vi framsteg och jag känner mig som Nanny McPhee ibland, "Lektion ett; att gå och stanna när man blir tillsagd är uppnådd." Haha! Söta tjejen :)

Saltsjöbanan

Sitter på saltsjöbanan mot solsidan nu för att krama Loppan en stund, ska lämna av lite morötter som jag har köpt också :) Känns som att det kommer blåsa upp till storm snart :/ Fast lite kul är det, vinden får träden att gunga med till musiken som spelas i mina hörlurar. Hann göra färdigt mina chokladbiskvier också, nu är frågan återigen; vem ska äta alla!? Haha! Jag var en good sport och åt en innan jag åkte hemifrån, så sött och chokladigt att jag fortfarande mår illa. Sådär, dags att gå av och komma till hagen före regnet :) haha!

Bakat igen

Har bakat i vad som känns som två hundra år! Haha :) Tar en liten paus nu för att blogga och äta av brödet jag bakade igår. Idag blev det chokladbiskvier, men frågan är vem som ska äta alla!? Haha, är du i Stockholm så är du välkommen över på fika idag ;) Det har småregnat någon timme nu, undra hur blöt och lerig Loppan är när jag åker ut till henne sen, haha! Tänkte bege mig ut när regnet har slutat, ska åka förbi affären och köpa morötter också. Nu ska jag snart doppa mina små kakor i choklad så de blir klara någon gång! Haha :)

Myggbiten och nöjd

Sitter och väntar på att åka hem true kommunal-style haha. Blir riktigt myggbiten och får sällskap av ett på nattfjärilar som är förtrollade av lampan i busskuren. Loppan var riktigt duktigt idag med, det börjar nästan att bli standard nu, haha! Vi blev bara ståendes en enda gång, nog för att den gången varade i en evighet men ändå :) När jag hade släppt in henne i hagen igen så stod hon länge och tittade på mig medan jag plockade ihop hennes saker, söta tjejen <3 Sen när det väl var dags att gå så gick hon med mig. Jag på grusvägen och hon inne i hagen, så gick vi genom hela hagen. Sen brast mitt hjärta så jag gick in till henne igen och hon gjorde mig sååå glad när hon lyssnade på allt jag gjorde, fast helt utan grimma, grimskaft eller någon annan sådan hjälp. Vi måste sett roliga ut när vi sprang/travade och stannade, gick, vände, sprang/travade och stannade igen. Vet inte hur länge vi höll på men tillslut tog mitt godis slut och det var dags att gå hem. Hon stod kvar och tittade efter mig länge innan hon gick till sina kompisar, sötaste lilla Loppan! <3 Behövde inte ens leta upp henne i hagen idag utan hon kom och hälsade innan jag ens ställt ifrån mig sakerna och gått in i hagen <3 Det är så kul att se resultat :) Och nu är jag snart hemma! En dusch, nybakat börd och te så avslutar vi dagen perfekt :)

RSS 2.0