Mms-inlägg från tåget. Sitter nu på tåget ...

Mms-inlägg från tåget. Sitter nu på tåget hem igen. Noel på bild. Haha. Ny tillkomst. Nya väskan i bakgrunden också. Underbar är den! Solen är sakta på väg ner och vi rullar på. Får se om jag hinner skriva något mer ikväll innan jag sommar. Kram på er!

Tyvärr, inget inlägg på ett tag :)

Hej och god morgon små bloggläsare och ni som rent allmänt bara älskar mitt liv :)

Jag är förtillfället i Herrljunga (igen) och är hemman innan trosdag så tills dess blir det nog inga uppdateringar. Jag har just fått låna en dator med internet av Denny medan han gick och hämtade kaffe och nu står han och hänger över mig haha! 7 minuter hag jag snart suttit. Woho.
Mina vårkläder har kommit också! :D Blider kommer :)

Kram på er ;)
Nu är våren här!! :D Härligt






Låttips!

Måste bara tipsa om en underbar låt. Ganska långsam men ändå så härlig, det ger en tid att tänka på texten. Den berör verkligen, tycker jag. Vackert! :) Extra härligt så här mitt i natten.
Varsågoda!

You fingertips against my skin
The palm trees swaying in the wind
Images

You sang me spanish lullabies
The sweetest sadness in your eyes
Clever trick

I never want to see you unhappy
I thought you’d want the same for me

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I’m trying not to think about you
Can’t you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should’ve known you’d bring me heartache
Almost lovers always do

We walked along a crowded street
You took my hand and danced with me
Images

And when you left you kissed my lips
You told me you’d never ever forget these images, no

I never want to see you unhappy
I thought you’d want the same for me

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I’m trying not to think about you
Can’t you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should’ve known you’d bring me heartache
Almost lovers always do

I cannot go to the ocean
I cannot drive the streets at night
I cannot wake up in the morning
Without you on my mind
So you’re gone and I’m haunted
And I bet you are just fine
Did I make it that easy for you
To walk right in and out of my life?

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I’m trying not to think about you
Can’t you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should’ve known you’d bring me heartache
Almost lovers always do

I hate you, but not really...

Jag gillar inte hur svag du gör mig, jag gillar inte hur du äger ut mig OCH att du vet om det samt använder dig av makten. Jag gillar inte att jag saknar dig så enormt varje kväll, jag gillar inte din förmåga att såra mig så lätt. Du anar inte vilka sömnproblem du ger mig.
Du förblindar mig för allt annat i livet. Du begränsar mig helt och allt detta;
Helt och hållet omedvetet.

Jag hatar att jag älskar dig, för det tar död på mig.


Eller vad säger ni, bloggläsare? Kärleken är så dum :) Vem fick idéen att man kan älska någon som inte älskar tillbaka? En sådan konstig grej att komma på, hjälper det ärligt någon?
Såg en dokumentär idag som inte handlade alls om detta ämnet, men i alla fall så nämnde de om och om igen om att man måste våga hoppas. Fast kom igen, när ska man ge upp då? Det får man inga riktlinjer till av skolan? :O
Haha jaja kontakta mig om du har något att säga till om eller dela med dig utav inom detta ämnet. Det fascinerar mig väldigt för tillfället.
Hur länge ska man hoppas på någon som inte älskar tillbaka?
Vad tycker ni? Dagar, veckor, månader? Ska man hoppas tills man slutar älska? Ett ganska intressant men fortfarande ett så känsloladdat ämne att inte många pratar om det, tyvärr. Jag är säker på att man kan avdramatisera det som kallas "olycklig kärlek" genom att prata mer om det.
Nog om detta lyckliga ämne nu!
Lördagen är här med slut och jag köpte lite godis med lillebror idag. Haha! Men på lördagar kan det få vara okej! För hårda regler gör ingen glad. Har i helgen sökt ännu fler jobb, *gäsp*, det finns verkligen inga jobb här så jag sprider ut mig nu till ställen där jag känner folk tex. Haha ingen behöver oroa sig! Jag kommer inte knacka på någons dörr helt oväntat! Alla som berörs blir mer eller mindre (hehe) förvarande! :)
Satt också tidigare i kväll och lyssnade på när min lillebror och pappa diskuterade inbördeskrig. Min lillebror tyckte nämligen bestämt att man bara borde gå och mörda de ledare i världen som dödar sitt eget folk, medan pappa satt och försökte förklara varför det inte var så enkelt och att man inte löser mord med mord. Ett ämne som sedan i en helt annan form, togs upp mellan mig och en kompis till mig i natt.
Inspirationen till påskkort kom också idag, mysigt! Blir säkert en hel del kort gjorda till denna påsken. Bli inte förvånad om det faller ner ett i just DIN brevlåda. Som vanligt var mamma noga med att visa att hon tycker att jag börjar prata om påsken på tok förtidigt!
För att visa mamma hur mycket vi uppskattar henne, allt hon gör och hur mycket hon ställer upp för oss så lade jag och min bror undan lite av godispengarna idag och lade ihop det och köpte en bukett med tulpaner till henne. Nu är hon också på väg in i våren!
Bilder från dagen är tagna och kommer med all säkerhet upp nu under söndagen! Nu är det sov dags för mig, hoppas på en lång natts sömn utan att vakna hela tiden av dig... Du vet vem du är och för en gångs skulle pratar jag inte om hunden! Då hunden redan lagt sig! Haha!

Dagen idag

Idag har jag gått en heldag utan smink! Hör och häpna, har därmed inte visat mig utanför dörren utom då jag ska ut med hunden. Lite halvslappa sköna kläder, fredagsbak och städning (som alltid) är vad min dag bestod av.
Haha oj, återigen så har jag glömt att ta bort datumstämpeln, som visar helt fel, på kameran. Sorry ;) Nu har världen sett mig utan smink också! Haha spännande...
Efter att ha sett hur denna baseballjackan ser ut samt fått ett superbra pris på den så blir det nog vinnaren! Tycker jag att den blir tråkig är det ju inte för svårt att köpa och trycka/sy på egna märken! :)
Bakade superkladdiga chokladmuffins också. De är exakt som små kladdkakor! Perfekta! Mums, lägger säkert ut receptet någon dag här :) Ni får nöja er med en bild så länge:

Baseballjacka: ställningen i omröstningen

Blåa (överst till vänster i inlägget): 7
Röd (överst till höger i inlägget): 1
Lila (den nedersta): 0
Fortsätt att tyck och tänk om jackorna! Jag älskar er alla och eran åsikt räknas! :)

Baseballjacka

Att det snöar igen sänker inte min vårkänsla det minsta!
Nu har jag kommit fram till att en cool, charmig, lite unik och personlig baseballjacka kommer vara superbra att ha i sommar!
Så efter att ha kollat på flera bloppisar, auktioner och secondhand ställen (dessa tre ställena är klockrena för att hitta charmiga, unika kläder) så har jag dragit ner antalet till två. Nämligen dessa:
Igår/i natt så föll jag även för denna:
Men tvekar lite på den idag, den skulle nog vara svår att matcha med min stil men den är såååå cool och det ÄR en LA Lakers jacka. Inte för att jag vet något om det men det verkar lite coolt. Dessutom har den ett NBA märke. Dem är i herrmodell men efter alla jackor och tröjor som jag lånat till mig av killar så är jag vid det här laget inte avskräckt av att det är en herrmodell. Det brukar funka ändå, det brukar bli lite slappare. Det är bra!
Så snälla, alla läsare, nu: Hjälp mig att välja! Efter alla kläd inlägg som har varit de senaste har nog de flesta koll på vilka kläder jag gillar. Hjälp till nu! Maila, skriv på FB eller helst; kommentera här under, vad du tycker!

Så här blir det vår snabbare!

1) Om alla går ut med varsin hårtork och står i en timme/dag och smälter undan snön...
Haha nej, skämt åsido!
Så här gör jag när våren är på väg, för att få in perfekt vårkänsla:
Steg ett:
Plocka fram vårsakerna! Till exempel så passade jag på att ta fram vårens färger i nagellack, härligt!


Steg två:
Våruppdatera dig själv och din look! Själv fick jag ett frisörbesök av mina föräldrar när jag fyllde år så jag passade på att fräscha upp håret. Bort med det gamla, slitna och utväxten. Jag har även plockat fram alla vår/sommarkläder i garderoben och flyttat bakåt alla tjocka vintertröjor och underställ.
Hahaha! För er, som jag, som funderar på det där datumet på den andra bilden så kan jag tyvärr inte förklara det! Min kamera har fått fnatt! Haha bilden är tagen idag :) Alltså dagen efter frisörbesöket.
Steg tre:

Våren innebär nya skor! Tygskor! Skor på våren är ett helt eget kapitel. Idag fick jag tag i dessa (tack mamma!):
Så underbart söta! Köpta för 149 kr! Perfekta när snön och slasket har lagt sig helt!
Steg fyra:

Uppdatera garderoben! Även om det bara är med en ny topp eller liknande så hjälper det! Man längtar tills man kan visa upp den för allt och alla! Själv passade jag på att uppdatera min med hjälp av presentkortet mina föräldrar skänkte mig på 1000 kr (jag gick lite över priset men det gick bra sa mamma! Tack underbara <3). Detta beställde jag idag och kommer till mig om 5-7 dagar!
Så det var lite tips till alla er som beundrar mig och vill göra exakt som jag, eller hitta på en egen, billig kopia, för att få in den perfekta vårkänslan!

Födelsedag!

För snart en månad sen fyllde jag år och NU tar jag och skärper till mig och lägger ut lite bilder på vad jag fick av min familj i present då nästa inlägg kommer att handla om just detta!
Så, utan vidare presentation, här har ni mina presenter:
Då latheten själv (jag) inte orkar vända bilden så kommer det här en text på vad det står:
Till vår vuxna Dotter.
Snart är våren här och då behöver du nya kläder (tack för den mamma :) ).
Du får härmed ett presentkort på 1000 kronor till detta.
Kram mamma och pappa
Det sista är en prenumeration på tidningen Ny Teknik, en gåva från mina "halvsyskon", mammas kollegor Torbjörn och Fia samt Torbjörns sambo. Förutom detta fick jag även världens finaste bukett.
Hela kvällen med "familjen" gick i rosa <3 Haha! :) Jättetrevligt och underbart god mat! Tack till alla som bidrog till att göra detta till en födelsedag att minnas!

Sen kväll

Så var det kväll, denna måndag är snart slut och jag vänder blad i min kalender. Snart sitter jag här och så är det tisdag istället, haha lite lågnivå logik där. Jag ser att planerna för imorgon är få, lite samtal som ska ringas och ett prat med mamma. Annars känns det relativt tomt.
Har dagen till ära testat Shape; 20 min. timesaving workout DVD:n, och på 20 minuter var det självklart ingen stretching innan eller efter. Däremot var det mycket på benen, mycket mer på nedre delen av kroppen än överdelen. En besvikelse är att jag knappt kände något i magen eller armarna. MINUS. Men får väl lägga till extra programmen också så sitter jag säkert inte och klagar sen.
Andra dygnet utan godis är avklarat, en dag närmare påsk, en dag närmare sommar! Nu har jag inte så mycket mer att skriva just för tillfället, Haha! Vi får se om jag uppdaterar mer senare, måla hos Irene i morgon kanske?

Våren är en nystart!

God morgon till världen utanför min bubbla! :)

Här sitter jag och äter sen frukost, lyssnar på musik och passar på att blogga lite innan jag och hunden ska ut igen :)
Min frukost: Fullkornsflingor och mjölk <3, ett stort glas juice, fullkornsbröd med kalkon och gurka, en liter vatten (haha de flesta som känner mig vet att jag knarkar vatten och har i princip alltid en flaska vatten nära mig) och en frukt, idag blev det äpple. Så söta färger! Haha Jag har vårkänsla i hela kroppen just nu, fast det inte ens är sol ute.
Jag har, efter lite funderingar, bestämt mig för att ta tillbaka mina gamla rutiner som man får med dig från sjukhuset. Haha! Så nu ska jag äta 5-6 gånger/dag, helst 6, sova bra tider och vara ute dagligen (vilket jag ändå alltid är med hunden). Mina nya/gamla rutiner för vardagar ser ut så här:
  • Vakna klockan 7, 6 om jag är ensam med lillebror så jag hinner ta ut hunden, göra frukost och väcka lillebror i tid.
  • Klockan 8; Frukost, alltid en frukt till frukost.
  • Klockan 10/11; Frukt
  • Klockan 12; Lunch
  • Klockan 14; Mellanmål
  • Klockan 18; Middag
  • Klockan 20; Kvällsmat
  • Senast klockan 23; i säng ;) haha!
Och så ska jag försöka få mitt liv att snurra runt ett tag nu, äta lite och ofta för att inte hinna bli sötsugen. För övrigt så har jag fått klipptid till på onsdag, klockan 12. Spännande! Jag hittade också mitt GAMLA träningsschema som jag fick någon gång när jag ville gå ner i vikt. Men duktig som jag är så höll jag det aldrig, funderar på om jag ska testa det igen nu när jag ändå boostar upp mitt liv. Det ser i alla fall ut så här:
  • Måndag: Konditionsträning
  • Tisdag: Vila
  • Onsdag: Styrketräning
  • Torsdag: Vila
  • Fredag: Konditionsträning
  • Lördag: Styrketräning
  • Söndag: Vila
Alla pass är även utskrivna i detalj och sedan ökar intensiteten efter ett par veckor, alla övningar är fullt möjliga att göra hemma dessutom! Och helt gratis! Sådant gillas av mig. Jag tänkte att jag ska testa det några veckor nu och sen också testa Jennifer Galardis, Ballet Body Workout som jag har liggandes på datorn. Den har jag faktiskt gjort en testgång på för att se vad det gick ut på och det är ingen hårdträning men den finns i olika nivåer och kan göras väldigt intensiv, dessutom så fokuserar den mycket på vighet och balans. Något jag verkligen har tappat nu när jag varken ridit eller dansat på ett tag. Vart tog mitt liv vägen :O Haha nu ska jag ha tillbaka det i alla fall!
Jag har även den ganska kända tränings DVD:n Shape, som jag har för mig bara är på 20 minuter, för när man har lite bråttom. Shape DVD:n innehåller följande tränings program:
  • 20 minutes interval training (basen)
  • Cardio conditoning
  • Firm your lower body
  • Flat abs
  • Sculpted arms
De 4 sista är typ "påbyggnad" som man kan ha till basprogrammet om man t.ex. vill ha lite extra magträning.
Haha så nu får bloggen bli en stötting för mig och så kör vi på det här tills sommaren och så ser vi vad som händer! Haha
Om jag får någon framgång med det här och jag känner mig piggare och gladare i min vardag så lovar jag att berätta det för er. Jag antar, om jag känner mig rätt, att det kommer recessioner på allt som är nämnt ovan också. T.ex. så ska jag redan idag börja peta i träningen. Det står konditionsräning idag, men jag ska gå lite längre och snabbare med hunden och sen ta en av träningsfilmerna istället. Blev så sugen på att testa dom! Haha!
Jag vill bara upplysa er om att, eftersom min blogg handlar om allt som rör sig i min vardag, bygga upp min blogg med kategorier. För att ni lättare ska få struktur i vad ni läser och för att helt enkelt för enkla allt. Haha
Ha det fint nu!




Första söndagen i fastan

I dag är det den 13 mars. Det är den 72:a dagen på året och det återstår 293 dagar av år 2011. Detta mina vänner kallas onödigt vetande. Greger har namnsdag idag och det är även första söndagen i påskfastan (eller bara fastan som den mest kallas inom kristendomen). Som protestant tar jag inte så hårt på fastan men i år ska jag göra min egen variant, som startar idag. 40 dagar innan påsk med andra ord.
Innan jag berättar mer om detta så ska jag köra en snabb repetition om påskfastan för er som inte hänger med!
Påskfastan (fastan)

  • Är kyrkoårets största fasta.
  • Börjar enligt tradition på Askonsdagen (=första onsdagen efter fettisdagen, som i år var onsdagen den 9 mars.)
  • Sträcker sig ca. 40 dagar, med undantag för söndagar, till långfredagen.
  • Askonsdagen samt långfredagen är de strängaste fastedagarna.
  • Firas till minne av Jesu frestelse (Ni vet när Jesu spenderar 40 dagar och 40 nätter i öknen och blir frestad av djävulen)
  • Detta räknas som fastans första vecka, den sjunde och sista veckan kallas för stilla veckan. Ett vanligare namn i dagens samhälle är påskveckan.
Så då är alla med!
Nu till min fasta i år; jag startar min idag, varför kommer de flesta redan att förstå under förklaringens gång, men jag ska inte hålla mig från att äta eller några andra regler jag redan vet att jag inte kan klara. Utan jag ska inte äta godis! Hör och häpna! I 40 dagar! Jag åt godis igår eftersom det var lördag Haha och därför startar jag min "fasta" idag istället. Så från nu till påsk är det ingen godis för mig! Sen till påsk ska jag frossa i godis! Haha! Jag har nämligen under de senaste veckorna insett vilket enormt sockerberoende jag har! Det visar sig främst via lösgodis och choklad. Nu ska jag visa min självkontroll!
Alla är extremt välkomna att hjälpa till! Haha jag tvekar starkt på om jag kommer klara det men under den riktiga påskfastan har man ju "fridag" på söndagar, jag kanske får införa en sådan om det verkligen inte går.
Klicka här för att se vart jag hämtade bilden
Nu önskar jag mig lycka till! Ser fram emot er allas hjälp!

Japan

Att jag inte nämnt den enorma jordbävnings- och tsunamikatastrofen i Japan är för att jag har verkligen inget jag kan tycka om det, vad ska jag säga? Att sitta och tycka att den var bra/dålig (allt för många sitter så, mer eller mindre seriöst) känns hopplöst, det har skett! Dags för alla att se framåt, stanna inte i att tycka synd om alla drabbade och hata själva händelsen; gå längre! Se lösningar, hjälp med vad du kan! Även om det bara är ett par kronor till någon insamling som sker vid kassan på Ica. Många bäckar små! Dags för Sverige att få tummen ur rumpan och istället ta tillfället i akt att passa på att bättra på sitt rykte och visa att vi är ett starkt land att räkna med!
Det är inte själva katastrofen utan mer reaktionen om gör mig upprörd. Över 10 000 olika individer saknas från EN av de värst drabbade städerna. Det är hemskt, men dags att ställa sig upp och dra sitt strå till stacken.
Av någon konstig anledning känner jag att jag mer eller mindre är ganska ensam om att tycka så här. Tyvärr! Men då gör vi ett inlägg om det på bloggen och så ser vi Sverige sluta huka sig och bara tycka synd om alla och istället ställa sig, rak i ryggen och ge en hjälpande hand. Det här är större än hudfärg och människoraser.
Den här fega inställningen tyckte jag att man tydligt märkte när Obama höll sitt TV-tal och sa
"– Å det amerikanska folkets vägnar har jag framfört våra djupaste kondoleanser."

 

Jaha, men som världens mäktigaste (USA har mer makt än något annat land, ingen kan komma och säga emot mig om det) nation måste man väl ha mer att komma med? Starta krig går på rullande band ju, ingen som ser felprioriteringarna här? Även Sveriges nyhetssändningar präglas fortfarande bara av hur stor katastrof det var och följderna, självklart är detta viktigt att informera om men kom igen nu?

 

Välkommen tillbaka till livet bloggen!

Jag måste börja med att tacka alla mina läsare! Fast jag inte uppdaterat på "Gud vet hur länge", så är det så många som ändå dagligen besöker bloggen. Tack :)
Jag kom hem igår Herrljunga igen. Sen sist så har jag åkt hem strax efter förra inläggen, varit hemma ca 5 dagar har jag för mig, sovit över hos Irene i Örebro och åkt tillbaka till Herrljunga igen. Efter en vecka där har jag nu återigen hittat hem till min lilla dator och sköna säng.
Detta resande har resulterat i att jag och Johan inte har kunnat ses lika ofta som vanligt, ogilla :) Igår däremot kom han hit trots mina protester och klagomål om trötthet, haha! Han fick mig t.o.m. att göra mig i ordning, lyssna på hans nyaste musikalbesatthet; Billy Elliot, besöka ett överfullt Ica Maxi, gå runt en bil i kön till Drive In på sanbbmatsrestaurangen Max samt hälsat på i teatern då Johan, som alltid, var sen dit. Alltid lika kul att träffa Alex och få höra hans synpunkter på livet, samhället, melodifestivalen och Juholt.
Sen gick jag hem och vi åt middag hela familjen! Otroligt, t.o.m. min storebror hade hittat hit från Stockholm. God mat och mycket prat, vackert!
I kväll är det final i Melodifestivalen och mina föräldrar ska åka iväg och se den hos deras lätt "Linda Bentzing"-förälskade vän samt hans sambo. Så jag, min 21-åriga storebror och 11-åriga lillebror har FF!! Yeah! Haha! Okej, kanske bara jag som ser det komiska i det...?
Sätter igång Lady Gagas album The Fame nu och ska sätta mig för att skriva ett till inlägg på en gång, ett lite seriösare för att inte göra detta för långrandigt :)
I'm back och nu ska bloggen uppdateras; vintervilan är slut! Våren är nästan här.
RSS 2.0